Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een mens

Wat doet een mens die zich gedeisd moet houden omwille van het weer. Dan gaat een mens over tot minder belastende bezigheden.

Zo begint een mens weer met een hobby van meer dan 10 jaar geleden, al was die mens daarmee al begonnen ten tijde van het voetbal EK, toen een mens de TV ontvluchtte en heil zocht op de hobbykamer.

Bij grote hitte denkt een mens dan nog wat verder en vraagt zich af waarom een mens toch ooit gestopt is met nagels lakken. Dat dateert eigenlijk al van voor het pensioen.

En dan haalt een mens de spullen uit de kast, vindt bepaalde kleurtjes niet meer voor deze leeftijd, verwijst die naar de dozen voor de rommelmarkt, houdt drie favoriete flesjes over en zet zich aan het werk.

En dan denkt een mens dat het toch allemaal zo omslachtig niet is met die lamp en die primer en die base en die kleur twee keer en die shine. “Waarom stopte ik daarmee toch?” denkt een mens ten overvloede. Wie weet dat behalve die mens.

En dan begint een mens in de kasten te rommelen, terug plaats maken voor de spullen voor frequenter gebruik.

En eens dat gedaan is, kijkt een mens voldaan in de kast en denkt: “Wat kan ik nu nog presteren?” Dan gaat een mens de hersenen aan het werk zetten om een etui te maken om oorbellen op een ordentelijke manier in de juwelencassette te krijgen.

Want ja, een mens kijkt wel eens rond, ziet wat nodig is bij de Bollekes, maar daar is die te groot en bij het uitzoomen van de foto’s wordt het wazig.

Dus knetteren de hersens van een mens tegen het knetteren van de hitte daarbuiten.

Nog iemand zoveel interessante dingen beleefd?

Previous

De oranje schaal

Next

De boodschap

14 Comments

  1. Zoals jij het beschrijft klinkt het zo spannend dat ik overweeg zelf ook mijn nagels te gaan lakken. De spullen daarvoor heb ik niet maar misschien kan ik beginnen met een viltstift. Daar denk ik nog even over na. Morgen gaatjes in mijn oren laten prikken!

    • ms

      Viltstift maakt zulke lelijke strepen, misschien gewoon een flesje gewone nagellak kopen. Dan kan je nog kijken of het je bevalt. 😂

      En met gaatjes kan je ook nog wat wachten tot het frisser wordt. Je kan alvast aan de slag met oorbelknijpers. 😉

  2. Zoals je misschien wel hebt gemerkt, zijn het voor mij dagen van schrijven en dichten.

    • ms

      Ik ben haast niet aan de laptop te vinden sedert dat voetbal EK. Ik ben dus druk doende geweest met prutsen en frullen.

  3. Hier niet veel interessante dingen beleefd. Het is er gewoonweg te warm voor. Ik houd het dus rustig en wacht af tot het weer koeler wordt.

  4. Het is hier in feite ook saai, behalve dat ik wel in een goed boek bezig ben. Juwelen zijn in Nederland echt juwelen. Wij noemen onze snuisterijen die wij dagelijks om hebben sieraden. Juwelen is meer voor koninginnen en prinsessen.

  5. Wij waren gisteren samen met wat vrijwilligers bezig om een grote verzameling in te pakken t.b.v. een museum en een ander deel ook in te pakken t.b.v. verkoop. Er zijn n og de nodige zaken die aandacht vragen maar bij 35 graden in de kamer was het op enig moment zaak om te stoppen. Het zal nog enige tijd doorgaan, maar het is ook dubbel confronterend met dit weer….

  6. Ik zit in mijn zetel met een fles water van anderhalve liter naast me en beweeg zo weinig mogelijk. Van bladzijde naar bladzijde swipen op de e-reader en tokkelen op de laptop zijn zowat de zwaarste bezigheden op zo’n dagen.
    Al ben ik vanmorgen wel even een rondje op de heide gaan fietsen, wat niet zo slim was met zo’n doef weer.

    • ms

      Ik moest een pakje afhalen in Sint-Truiden. Onderweg kwamen we een koppel tegen op de fiets.

      Zo in het open veld, zonder beschutting zou ik er toch ook niet aan beginnen.

      Momenteel ben ik wat concepten aan het uitschrijven.

      Een mens kan niet alle dagen haar nagels lakken.😁

  7. elsjeveth

    Deze mens heeft met de warme dagen gelummeld in de schaduw en de luwte van de terrasoverkapping, ´s avonds een paar baantjes gezwommen, daarna een wijntje of twee drie gedronken en bij zichzelf gedacht, soms is het leven zo beroerd nog niet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén