Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het offensief! Ten aanval!

Ik trok de achterdeur open en dacht: “Echt?

(Lees verder onder de foto)


Met een strijdkreet sprong ik in mijn woudlopersuitrusting. Mijn compagnon, opgeschrikt door mijn kreet, deed hetzelfde en we trokken de jungle in. Met het grote hakmes en de machete baanden we ons een weg en creëerden ons een pad.

Het groot obstakel moest opzij. Met ons twee labeurden we en maakten we een open plek.

Heet water!

riep ik uit bij het zien van de horde wilde vraatzuchtige beesten die plots in grote getale voor mij opdoemden.

Ik wil héét water!

En ik kiepte de inhoud van mijn kokendhete thermosfles over hun donder. In paniek vluchtten ze weg.

Mijn compagnon begon de lamp te herstellen die de winter niet had overleefd. En scharrelen in het donker doen woudlopers niet.

Terwijl hij druk doende was zag ik iets. Geordend kwamen de beesten terug en inspecteerden de gekookte eieren. Hier en daar pikten ze er eentje uit en kropen er weg mee, dieper de holen in.

Toen de zon in het zuiden ging staan, het broeiend heet werd en de lamp brandde, zijn we over het gebaande pad terug door de achterdeur gevlucht en hebben vers water gekookt voor de koffie.

Previous

De duivelse sfeer

Next

Wat is mis met: “Neen”

22 Comments

 1. 😆
  Onkruid en ongedierte tieren welig deze dagen!

 2. Safari om eigen huis 🤣.
  Met dit weer schiet alles zo snel op, je ziet het bijna groeien.

  • ms

   Gelukkig stond Luc op de ladder om de lamp te vervangen, of ik had hem niet meer teruggevonden.

 3. Mieren zijn cool vind ik. Je wilt ze niet in huis, maar ze zijn heel gedisciplineerd en arbeidzaam. En ze brengen voor zover ik weet geen ziekte met zich mee. Ik heb ooit een vlucht mieren op mijn tent gehad. Ik denk dat Bertie gelijk heeft, het is een koningin die een nieuw nest gaat beginnen. Ze neemt een deel van het volk mee. Over cool gesproken! Die beesten krijgen voor die gelegenheid dus even vleugels! Het was wel vreemd, de tent was er zwart van (aan de buitenkant gelukkig) en als ze landen klonk het alsof het regende. De volgende dag waren ze weg, allemaal, alsof ze er nooit geweest waren.

  • ms

   Ik moet het niet zo hebben van mieren. Ooit op een strand in Spanje kon je nergens een open plekje vinden. Overal zaten ze.

   Nu hier thuis gaat het me meer over dat ondergraven van de kasseitjes al blijven ze blijkbaar relatief aan de oppervlakte.

   En ja, ze zijn gedisciplineerd, zo gedisciplineerd dat ik er de kriebels van krijg als ik ze vergelijk met sommige regimes. De kriebels, maar dan écht. Enkel van het idee.

 4. Mieren heb ik niet graag in huis. Buiten mogen ze zich uitleven zolang ze niets ondermijnen. Hier is er ook genoeg onkruid, maar dat zullen we ook eens onder handen nemen.

  • ms

   Tot nu toe bleven ze buiten, gelukkig maar. Maar het houdt wel in dat we van tijd tot tijd de plantenkuipen moeten verplaatsen en heet water klaar houden.

   Onkruid? Als het goed is voor de bijen is het geen onkruid. En jà, ik houd meer van bijen en hommels dan van mieren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén