Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

… en ander raar volk

Toen ze om tien uur de zaal in mochten, bleek snel dat je niet kon gaan zitten waar je wou maar moest aanschuiven. Om half elf begon de show. Tijd genoeg dus. Dan begreep mske niet goed dat een vrouw van onbestemde leeftijd ineens Amke en Ella wegduwde en snel voor hen de rij in schoof waarin Slow al aan het doorgaan was.

Net toen mske Amke en Ella de rij in wilde laten, kwam er een andere vrouw aan haar mouw trekken die bevelend zei: “wacht!” en op de voorstekende wees. Waarop mske de kindjes de rij in zette en antwoordde dat Slow ook al door was.

De eerste kwekte en kwekte maar en pas toen ze bij het oversteken van de gang zag dat haar gezelschap niet volgde, heeft ze de kindjes en mske doorgelaten.

We begrijpen wel dat een kindershow volwassenen kan aanspreken, maar om daar als twee, laat ons zeggen zestigers, te staan drummen terwijl het eigenlijk niet nodig is, dat mag iemand ons toch eens uitleggen, want daar is ons verstand te klein voor.

Het volgende hoort dan eigenlijk bij die hangukken maar toch niet. Wat mske verwachtte bij het zien van die hangukken gebeurde dan ook. Eén of andere wiens kleine nog te klein was om te hangen, zou die kleine al gesnapt hebben waar het om ging?, ging aan dat podium staan. Gelukkig aan de zijkant maar toch, daar zitten ook mensen. En dat was het sein voor de grote aanschuif.

We hebben het er ook al over gehad, over het feit dat het ergerlijk is te moeten betalen voor de sanitaire voorzieningen in een café of een restaurant waar je iets drinkt of eet. mske snapt dat nu. Ze snapt dat zelfs heel goed.

Ze zaten dus gezellig in de frituur en je kan niet geloven hoeveel er daar komen binnengestapt, naar die sanitaire voorzieningen lopen, die madam zien en zich omdraaien. Er zijn er zelfs die gaan zitten om de schijn te wekken, maar dan toch onverrichterzake afdruipen. Er zijn er zelfs die ’t luidop durven zeggen.

Als mske beziet hoeveel dat er waren terwijl zij zaten te eten, dan zou ze echt de water- en papierrekening van die sanitaire voorzieningen niet willen betalen.

Previous

Rotjoengelen

Next

De voetbalknullekes

7 Comments

 1. Oh oh oh…wat een gekke mensen heb je toch…voordringen bij een kindershow als volwassen mens ..echt niet te geloven!

  Wat dat laatste betreft…ja…dat begrijp ik ook…maar er zijn echt wel te weinig openbare toiletten voor dames overal. Maar ik ben niet te beroerd om te betalen voor gebruikte diensten hoor…zie vaak bij horecagelegenheden dat ze voor alléén toiletgebruik geld vragen, maar dat het gratis is als je er wat gebruikt…mooi systeem.

 2. bea

  Volwassenen zijn soms nog ‘zotter’ dan de kinderen, ergerlijk maar wat doe je er aan? Tenminste als je geen ambras wil Onbeschaamden zijn ook mensen…maar ik zou geen gebruik durven maken van een frituurtoilet als ik er niets verbruik. Hoog tijd om ook eens wat gedurfder te worden (nee hoor).

 3. ms

  @ mizzD: het is moeilijk om weten of iemand in het restaurant/café iets neemt of niet.

  @ Bea: ik wist tot voor een jaar of twee nog niet eens dat dat gebeurde, laat staan dat ik zou doen.

  Ik vrees alleen dat het zo algemeen gaat doorgevoerd worden dat die sanitairen toch betaald moeten worden en dat het meer en meer publieke wc’s gaan worden waar je ook iets kan consumeren.

 4. Het goede voorbeeld geven is tegenwoordig ook niet meer zo vanzelfsprekend, blijkbaar…

 5. Da’s waar…zo’n systeem valt of staat met de eerlijkheid van mensen…dus werkt het vast niet erg goed!

 6. ach je hebt altijd van die mensen die denken dat ze méér rechten hebben dan een ander en zich effenaf onbeschoft gedragen .Maar het is niet overal zo.Toen we dit voorjaar in Londen naar een show ging kijken stonden we verstomd te kijken hoe gedisciplineerd de mensen in rijen stonden aan te schuiven om binnen te gaan in het theater.Hetzelfde aan de bussen ,niemand drumt of duwt om in de bus te stappen.Het kan dus wel, alleen zijn we dat hier niet gewoon !

  We vinden het normaal dat de toiletten gratis zijn in een zaak waar je iets verbruikt.Maar je moet eens opletten hoeveel mensen in een drukke zaak zomaar doorstappen naar de toiletten met het gevolg dat er al veel zaken zijn waar een wc madam zit.Dan is er ook geen probleem om naar het toilet te gaan want je betaalt er tenslotte voor.Maar ik heb het al voorgehad dat ik echt dringend een plasje moest doen en ik had geen zin om nog iets te drinken.Ik stapte gewoon naar de toog en vroeg of ik tegen betaling naar het toilet mocht.En weet je wat …ik hoefde niet eens te betalen.Dus dat kan ook nog !!

 7. voor openbare toiletten wil ik gerust wel ietske betalen, je bent zeker dat ze dan proper zijn ook
  Maar in een restaurant of café betalen voor je plasje te doen dat vind ik er ook over, maar wel begrijpelijk als ze inderdaad veel volk krijgen die alleen maar komen plassen, dat moet heel vervelend zijn al dat ‘bezoek’ die er eigenlijk niks te zoeken heeft.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d