Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De grote Tsjip

Het is zalig om de vogeltjes op ons koerke bezig te zien. Het brengt echt wel leven in de brouwerij, een tableau vivant.

Anders wordt het, als je niet alleen kijker bent maar ook meespeler. Want het kan gebeuren dat ik mijn wandelschoenen moet afborstelen of de was ga ophangen.

Dan wordt dat tableau vivant ineens een solo-zangstuk van de grote Tsjip.

Ergens in de klimop begint hij al snel en dat gaat zo:

Tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip …

Ik weet wel dat hij zijn hele huishouwen en familie en aangetrouwde familie wil verwittigen dat ik er ben en dus niet te vertrouwen ben aangezien ik niet diegene ben die de voedselvoorraad aanvult.

Bij het borstelen van mijn tweede wandelschoen begint het wat eentonig te worden, bij het ophangen van de 75ste sok, na het ophangen van 35 washandjes -iedereen weet toch nog dat ik al zei dat enige lichte overdrijving mij niet vreemd is bij bepaalde logs- gaat het irriteren.

Omdat vogelkes -zelfs de grote Tsjip- mij niet moeten irriteren ga ik solidair zijn en ga mee in zijn gezang in de hoop dat hij dan gaat stoppen. De tekst is eenvoudig, de beat simpel. Het gaat van:

Tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip … tsjip …

Hij stopt niet en ik meen voetstappen te horen op het trottoir. Ik stop met tsjippen. Er passeert niemand. Is die iemand gegeneerd en vreest die dat ik me gegeneerd zou voelen als ik weet dat ik gehoord werd? Ik weet het niet.

Maar in elk geval, de grote Tsjip … hij tsjipt dan door. Die geneert zich niet.

Previous

De foute limerick

Next

De ananas

10 Comments

 1. Je hebt me aan het lachen gemaakt. 🙂 Ik hóór jullie tegen elkaar in tsjippen. En dan de veroorzaker van de voetstappen, wachtend tot hij verder kan, vrezend dat hij daar de rest van de dag zal moeten blijven staan.

  • ms

   En die stopt gewoon niet. Telkens ik buiten kom begint die ene alarm te slaan. En een alarm dat moet normaal na 3 minuten stil vallen. Maar daar veegt die Tsjip zijn mussenvoeten aan.

   Ik méénde dat ik voetstappen hoorde. Dat kan natuurlijk ook nog Tinnitus geweest zijn die me een pater wou schildereren.

 2. Een mens kan alleen maar vrolijk worden van en door dat gezang.

  • ms

   Zingen doet hij niet. Hij tsjipt alleen maar erg eentonig.

   En dan zingen de anderen ook niet. Die houden zich gedeisd.

 3. Toch mooi dat je een duet aangaat met een vogel, nu werd het tweetonig, 😂

 4. elsjeveth

  En zij tjlipten vrolijk verder 🙂

 5. 🤣 Die man of vrouw zit zich nog steeds af te vragen wat er aan de hand kan zijn met deze tjilpende huisvrouw.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén