Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat te doen met zieke kindjes

Vrijdagavond ging de telefoon. Bollie vroeg of Slow en mske op zaterdag konden gaan babysitten, want Amke was ziek. Ze had hoge koorts ze gaf over.

Zaterdag morgen zag Amke er echt niet goed uit, haar oogskes stond niet goed en ze lag wat ellendig in de zetel. Ella vertrok met Bollie maar zou in de namiddag ook thuis blijven.

mske zette Bollie’s laptop op en keek naar het blog. Amke zette zich recht. Ze keek mee. mske kreeg een idee en toonde Amke hoe ze Quest for the Rest moest spelen. Quest for the Rest? Wat? In de kolom hiernaast bij de spellekes. Amke vond het leuk. Dus ging mske maar verder met Samorost en Amke vond het jammer dat Samorost 2 maar voor de helft speelbaar was. Toen mske aan Machinarium begon, voelde ze even aan Amke’s hoofdje. De koorts was weg. Maar honger had Amke nog niet.

Na de middag toonde Amke de spellekes aan Ella en daarna zijn ze begonnen met een gravatar te zoeken en aan te maken.

Tegen vijf uur kreeg ze honger en toen Slow en mske vertrokken, kwebbelde Amke er lustig op los en mske zei: “ons Amke is er door”. “Zo te horen wel” zei Bollie.

Blijkbaar is dat weer zo een overgang. Meerdere kindjes in Amke’s klas hadden hetzelfde gehad. En nu maar hopen dat Slow en mske dat niet mee naar huis brachten.

Previous

Tijd voor wat anders

Next

De man op de trein

6 Comments

 1. Afleiding is altijd goed bij zieke kindjes…moeten ze natuurlijk niet ál te ziek zijn.
  Er heerst van alles…die zware verkoudheid die ik had een paar weekjes geleden waart nog steeds rond in de familie hier! Ach..als je prijs hebt, heb je prijs…het gaat gelukkig ook weer over!

 2. ms

  Ze had vrijdag wel het ergste gehad. Amke maakt altijd direct zulke hoge koorts. Zaterdag zat ze echt zo wat sufferig te hangen en toen ik die laptop opende kwam ze wat tegen mijn arm hangen.

  Twee dagen hoge koorts kunnen wij momenteel wel missen, eerlijk gezegd.

 3. ja sommige kindjes kunnen serieus hoge koorts doen, gelukkig heeft het niet lang geduurd bij Amke, dat ze een spelleke wilde spelen was al een goed teken
  En nu hoop ik met jou dat jullie temperatuuur niet de hoogte in gaat

  haha ja, altijd maar eten, maar had dan ook beloofd aan iemand om alles wat we aten en dronken op de foto te zetten, dus dan valt dat toch nog mee, of niet?

 4. max

  Zou Bollie mij willen adopteren ik wil ook zo een oma !!!

 5. bea

  Kindjes kunnen snel koorts maken maar herstellen (meestal) ook weer gauw. En oma’s aandacht is de beste medicijn

 6. kinderen maken heel gauw koorts,onze zoon had dat ook koorts zonder reden,volgens onze dokter toen was dat een natuurlijke ontgifting??

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén