Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Forte

Door die aanhoudende historie van abces en cyste en fistel moest mske zorgen dat ze die zaken onder controle hield. Zodoende mocht ze ’s avonds twee dafalgans nemen.

Zondag waren de dafalgans op, maar niet getreurd, mske had er zaterdag al andere meegebracht. Er zijn hier de laatste twee maanden al meer dafalgans in huis geweest dan de tien laatste jaren. Want mske is al zo tegen pijnstillers. Maar nu kon ze niet anders.

Zondagavond kapte ze dus twee dafalgans in een kluts water, maar dat smaakte vies. Dat smaakte zelfs heel vies en mske begon eens grondig te onderzoeken waarom dat zo vies smaakte.

Dat waren de zelfde niet! Normaal krijgt ze bruistabletten van 500 mg en nu waren dat bruisers van 1 g.

Moet ik nog zeggen dat mske er niet gerust in was toen ze ging slapen? Zo erg zelfs dat ze eerst niet in slaap geraakte en toen dat eindelijk wel het geval was ze ’s nachts blijkbaar zichzelf kon wekken en denken: “ah, ik word toch nog wakker”.

Toen ze de vorige dozen kocht moest ze aangeven welke ze moest hebben: “bruis of gewoon”, maar nooit is er sprake geweest van verschil in werking. Er is zelfs zo goed als geen verschil in doos. Er staat enkel: “forte” op.

Gelukkig heeft ze er niets aan over gehouden. Ah neen, anders zou ik niet meer kunnen posten. Maar ze is wel blij dat ze daar nu ook eindelijk komaf kan mee maken. Vandaag is het namelijk twee maanden geleden dat mske daarmee beginnen sukkelen is.

Previous

Gezocht Vlaamse underdog

Next

Van grote pakken en straffe stoten

6 Comments

 1. Tgoh Mske,’k heb compassie met je ! Rottig als je iedere dag pijnstillers moet slikken om die vervelende kwalen en bijbehorende pijnen wilt onderdrukken. Hiersie …

  ((( dikke knuf ! )))

  gelukkig werd je wakker … !

 2. En is er nu al beterschap,want twee maanden is toch lang.

 3. dat waren er dus eigenlijk 4… gelukkig is dafalgan (paracetamol hier) één van de best te verdragen pijnstillers die je maag ook nog ontzien.

 4. ms

  @ Liliane: gisterenavond vroeg ik me af of ik nog ooit aan mijn gezicht zou kunnen komen zonder te voelen waar het gezeten had.

  Vandaag is dat over. Dus er zit wel beterschap in. Maar die tand mag maar definitief na drie weken opnieuw geplombeerd worden.

  @ Olive: gelukkig maar. En ik heb er niet eens goed van geslapen.

 5. Hopelijk ben je nu een beetje immuun geworden door al die dafalgans en krijg je helemaal geen pijntjes meer zoals je gehad hebt.

 6. Mja..wat Olive zegt..dat spul kan nauwleijks kwaad. Maar handig is het niet om niks duidelijkers op die verpakking te zetten.
  Heb ooit Axel bijna ge-overdosed met prednison tegen de jeuk..moest ‘m er 3x per dag eentje geven, maar gaf er per ongeluk 3x per dag 3..dat was minder goed..flinke aanslag op z’n nieren geweest, maar ja..een mens kan zich weleens vergissen. En toen bleek dus dat ik nog niet de enige was geweest die geblunderd had, want de assistente had ook nog eens een andere dosering tabletjes gegeven..zwaardere..dat die arme hond nog leeft..!!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d