Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De keuze

“Hoorntje of galet?” vroeg Slow. Haast automatisch had mske “galet” geantwoord.

Waarom dat haast automatisch komt? Dat is iets van vroeger. Bij mskes moeder thuis kregen de kinderen een hoorntje, zij, als ouders, aten een galet.


Op een zeker ogenblik voelde mske zich kind-af en kon zelf beslissen. Daarom heeft ze sedertdien steeds een galet genomen.

Maar nu bij die vraag van Slow realiseerde ze zich ineens dat ze daar niet meer naar hoefde te kijken. Ze is oud genoeg om een hoorntje te nemen zonder dat iemand haar als kind zal beschouwen. Bovendien is een galet onhandig en je morst er sneller mee.

“Hoorntje” zei ze.

Previous

Horrorscenario

Next

Herinneringen in spe

4 Comments

  1. Voor mij is het ook altijd een toreke (zeggen ze hier)om niet te morsen, maar de wafelkes (zeggen ze hier) zijn wel lekker

  2. Gooh..daar stond pas nog een stuk over in de krant ook..dat die wafeltjes terug zijn, da’s retro hoor..die heb je héél lang niet meer gehad hier! Wij hadden die vroeger trouwens voor kinderen ook, twee wafeltjes met een bolletje ijs ertussen voor 10 cent, aan de kar die door de straat kwam..waar blijft de tijd hehe. En bij Jamin..een ‘dubbelblok’..was een rechthoekig blokje ijs waar je twee wafeltjes in dezelfde vorm bijkreeg en dat was tobben op dat ijsje uit het papier tussen die twee wafeltjes te krijgen joh! hahahahaaaa! Maar bij schepijs was het meestal toch een ’tootje’ voor ons en ‘een bekertje’ (ook van koek of van karton) voor de volwassenen. Tegenwoordig eet iedereen toch hoorntjes ( of oublies zoals we ze vroeger bij de beroemde Dordtse ijssalon La Venezia al noemden) ?

  3. bea

    Ik vind een hoorntje onhandiger, steevast verloor ik een bol terwijl ik aan het likken was…van kinderlijk gesproken
    Het zou mss schelen had ik er geen vier bollen laten opleggen maar ik verkies toch de ‘wafeltjes’. Het ijs ertussen wat plat duwen en dan rondom likken, njammie.

  4. Hier zie je alleen nog hoorntjes en plastieken potjes. Die laatste worden meestal gevraagd voor kinderen. Bij erg warm weer duwen ze soms een galetje tegen de bollen ijs om omver vallen te vermijden. Bij de “beste glacier” van Knokke zijn de hoorntjes precies koekjes van Destrooper. Ik zie bijna niemand restanten van de hoorntjes weggooien ,wat wel gebeurt bij die smaakloze koekjes van andere merken.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: