Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Er zit een vinger in je oor, twee zelfs

Wat ik gevreesd had is bewaarheid! Jawel! mske ligt in de clinch met de personages van “Thuis”. En ondanks dat ze pas dit seizoen besliste van te kijken riep ze vrijdag uit: “naar die nonsens kijk ik niet meer”, uitroep die ze op zondagavond tegen Slow bevestigde, zodat ze gisteren na “Man bijt hond” terug naar hier kwam om nog wat aan de verhuis van het blog verder te doen.

Eerst ergerde ze zich aan die Tom, die het steeds maar had over twee vrouwen graag zien. “Nonsens!” zei mske “iemand die dat doet, ziet geen van beide graag”. Die ergernis ging door toen Peggy ineens met Kerstmis het zaakske liet ontploffen, maar sedertdien lijkt het wel of die Jenny een plaat heeft opstaan die blijft hangen. Ergens vindt mske die Rosa een underdog, dat mens heeft het altijd gedaan en toen Jenny vrijdag vertelde dat ze ’t daar afstapte zei mske: “dat zal gaan tijd worden”.

Is het daarom dat ze niet meer wil kijken? Niet echt, het is niet meer grappig, het is ergerlijk over de ganse lijn. Ze ergert zich aan Femke die Peter doodgraag ziet maar er toch geheimen wil voor hebben, ze ergert zich aan die Paulien, ze ergert zich aan die Katrien, ze ergert zich aan die Herman, ze ergert zich aan die Luc, ze ergert zich aan … aan wie of wat niet?

Eerst stak ze haar vingers in haar oren omwille van die kemel van een Katrien, nu Tom Peggy verwijten maakte voor dingen die hij zelf deed, zou ze daar ook haar vingers in haar oren steken en sedert ze vrijdag zag dat ergens deze week Waldek met Nancy gaat staan kussen in de gang en betrapt worden door Eddy die vroeger thuis komt lijkt het er op dat haar vingers niet meer uit haar oren zouden komen. mske kan dus niet tegen scheldpartijen al dan niet reëel noch gespeeld.

Zit er dan niks leuk aan dat programma? Tot nu toe vond mske die twee rebellen van een Bram en Franky nogal leutig, maar daar gaat ook weer verandering in komen, ah ja, die Bram gaat nu achter die Paulien gaan draaien en dan is ’t weer vertrokken in ’t zaagstraatje.

“mske doe jezelf een plezier” dacht mske “en kijk niet meer”. Maar hoe ze dat weer moet doen vanavond bij Zoneke en Bollie dat is de vraag want het is niet omdat mske niet meer wil kijken dat Slow niet meer mag kijken. Misschien best Zonekes pc gaan terroriseren …

Previous

Julie op bezoek

Next

Is hier ergens een moeras met een verzonken toren?

6 Comments

 1. Ik kijk allang niet meer naar die soaps.Je krijgt er gewoon de zenuwen van en de problemen stapelen zich daar ongelooflijk en voortdurend op.

 2. familie eens proberen?
  naar het schijnt nog erger….
  t’ja ik kan het niet laten,omdat ik al zolang volg,maar ik geef toe dat het er niet beter op word,er komen te veel personages bij!
  ik zal sebiet ne keer kijken of roza alweer hulp heeft ))

 3. ridder

  TITEL: zeep
  die soaps zijn toch allen ‘buren’ en ‘familie’.
  koenie kiplekker, die enkel schuim wil onder de douche, groet

 4. ms

  Ik heb dus nooit gekeken/willen kijken. Heel lang geleden heb ik een fragment van “Familie” gezien en het geaffecteerde spreken en kunstmatige acteren gaven mij de indruk van een kartonnen wereld.

  “Thuis” heb ik vroeger nooit gezien, mogelijk ook eens een minuutje of zo waarin An Petersen aan een tafel zat met Frank en ze hadden ruzie. Wanneer hebben die personages in ‘s hemelsnaam geen ruzie?

  Dat ik nu keek kwam eigenlijk meer omdat ik me realiseerde dat ik, als ik hier blijf zitten, toch maar weer aan die dossiers bezig blijf, dus ging ik gewoon voor de gezelligheid bij Slow op de zetel hangen.

  Maar de gezelligheid gaat er wel af als je met je vingers in je oren en je ogen stijf dicht naar een TV zit te kijken die je eigenlijk niet wil zien.

  Ik zal dus gewoon ‘s avonds wat verder doen aan de verhuis van het oude blog, het einde is in zicht en ik ben er niet kwaad om. Daarna zien we wel.

  Feit is nu wel dat Slow voorheen ook niet naar “Thuis” keek en nu dus wel. Hopelijk kickt hij ook af tijdens de zomerstop zodat we volgende winter weer samen op de zetel kunnen hangen.

  Zoals de ridder zegt, die zijn allemaal “Familie” en allemaal “Buren”, het lijkt wel of die personages, die steeds ruzie maken, het er op toe leggen om bij mekaar te gaan hokken. Als ze nu eens gewoon ergens een grote slaapzaal afhuren is het probleem opgelost. Ze slingeren iedere avond een half uur de grofste verwijten naar malkanders hoofd en zoeken zich dan een bed uit. Wie met wie slaapt heeft op dat ogenblik minder belang of juist veel belang, aangezien ze de volgende dag toch nieuwe redenen moeten hebben om te schelden.

  Het positieve aan de ganse zaak is dat ik vroeger niet keek omdat het me niet interesseerde maar dat ik nu tenminste weet waarom ik niet wil kijken. Of: een mens moet alles eens gedaan hebben in zijn leven.

 5. ridder

  TITEL: verenigde stunten
  ‘dallas’ met ‘jr’ en ‘bobby’ zijn volgens koenie de wereldlijke aanstokers.
  koenie kiplekker,gooi hun…stand-in op de brandstapel, groet.

 6. ms

  Eigenlijk wel al hebben ze het voor Dallas ook geprobeerd met “The Jordaches”, maar dat is precies niet zo goed van de grond gekomen (die versoapering van dat feuilleton dan, want die Jordaches zelf, die konden er ook wat van).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén