Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het boze kwaad

Ge kunt niet geloven hoeveel pakskes er al op mij liggen te wachten waar ik nog iets van verzendingskosten moet betalen. Pakskes met hopen! Hele magazijnen vol alhoewel … één magazijn zal al volstaan denk ik … als het een groot is.

Nu er meer online besteld wordt zijn ze daar met hele hordes oplichters opgesprongen blijkbaar en ben ik midden in een nest gevallen. Alle dagen is er wel een pakje dat op verzending wacht en waar ik nog verzendkosten moet op betalen. Niet veel hoor! Het varieert tussen 2,95€ en 4,95€.

Ik klik de mails weg, ik moet die pakskes niet. Ik zou verdorie niet weten wat iedereen me nu zit te sturen.

Laatst kreeg ik een agressieve, ik moet zeggen dat ik wel even schrok. De mail kwam van “SK.YN.ET”. Zo stond het er inderdaad en hij ving aan met de aanspreektitel en onmiddellijk daarna -in hoofdletters- of ik soms mijn mails niet las of wou ik er gewoon niet op antwoorden.

WABLIEFTERU?

Ik hoor nu wel niet echt goed maar roepen moet niet, weet je wel?

In gewone letters stond er te lezen dat ik een smartphone had gewonnen en niet meer moest doen dan op de link klikken om het geschenk op te vragen.

Ik heb niet op de link geklikt. Weet ge waarom niet? Ik heb al een smartphone die nu naar mijn goesting ingesteld is.

Ik ga dat niet nog een keer doen omdat er ene staat te roepen … ZENNE.

Previous

De zondagavond

Next

Witheet van de naald

20 Comments

 1. Is dat de nieuwste manier van geld aftroggelen? Dat ben ik nog niet tegengekomen.
  Oplichters zijn vindingrijk, moet ik zeggen Grrrrr.

 2. Zenne! Zalig! ?

  • ms

   Daar moet toch in getrapt worden? Anders blijven die dat toch niet doen?

   Zenne? Kan ook “zelle” of “zulle” zijn. Dat heb ik ook al gehoord.

   • Als ze dat bij duizenden doen, hebben ze gegarandeerd regelmatig prijs. Sommigen zijn heel lichtgelovig…

    • ms

     Mja, als ik dan lees van een advocatenkantoor dat zich liet vangen voor 290.000€1, dan moet je al denken dat er kleinere vissen ook gevangen worden.

     1 Het Nieuwsblad

     • Ja oei… Ik ben ook ooit slachtoffer geweest van phishing mail. Net op tijd ontdekt toen mijn random reader raar deed… en onmiddellijk alles laten blokkeren bij bank. Aangifte gedaan bij politie, computer laten opschonen… Wat een gedoe… De mail was niet te onderscheiden van de mails die ik normaal van de bank kreeg. Nu neem ik geen enkele mail vd bank nog ernstig… Van zoveel mails niet. Was toen zo kwaad op mezelf dat ik er was ingetrapt.

      • ms

       Ze maken het zo goed na dat ik niks meer vertrouw. Een mail beantwoorden? Dan begin ik gewoon een nieuwe waar ik zelf het adres in geef.

       Binnenkort nog smetvrees ook. Ze kweken ons echt rare gewoontes aan.

 3. Mijn spam zit er ook vol mee. Zeer irritant.

  • ms

   Bij mijn proximus mail komt die -eigenaardig genoeg- niet in spam maar gewoon in de mail, bij gmail wel.

   Ik ben blij dat je “irritant” zegt. Ik vind dat namelijk ook en ik vroeg me af waarom, aangezien ik die gewoon weggooi. Het ergert me dus dat ze het proberen.

 4. Gelukkig heb ik een geheim adres …

  Wat een oplichters!

  Bezorgde groet,

  • ms

   Mooi hoor! En dat geheim adres geef je aan niemand? Want anders loop je een erg groot risico hoor!

   Mijn e-mailadres heeft ook niet in de gazet gestaan, maar firma’s verkopen die verder.

 5. elsje

  wat een hufters zeg. Profiteren van deze crisis, werkelijk te zot voor woorden. Ik mag het niet zeggen maar doe het toch, met liefde wens ik zulke mensen? een vreselijk virus toe.

  • ms

   Als ze het zouden krijgen wens ik wel dat ze ervan genezen, zodat ze achteraf op hun knieën naar Compostella kunnen kruipen.

 6. Gelukkig komen dergelijke mails meestal in de spam terecht. Eva had onlangs ook zo’n mail van een bank waar zij geen klant van is. Gelukkig was ze wantrouwig en vroeg ons wat er mee te doen.

  • ms

   Die mails van die banken krijgen wij al jaren, meestal met een link om te klikken om de nieuwe bankkaart aan te vragen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén