Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als ’t niet moet dan gaat het snel

Soms denk ik dat ze het er om doen. Soms denk ik echt dat ze die gekke situaties opzoeken hier om dan achteraf daarom te lachen. Want situaties die zich hier voordoen! Het heeft geen naam.

Gisteren ook weer. Er moest naar de Colruyt gegaan worden en bovendien was vandaag de laatste dag van mskes bibliotheekboeken. Vandaag is er echter markt in het stadje en dan verkiest mske eigenlijk liever niet te gaan. Veel volk in de bib, veel volk in de bank, veel volk in de Colruyt, al is die van ons nu nooit druk bezocht met uitzondering van de feestdagen e.d.

Maar Slow zat zonder fiets. Wat nu? mske dacht wel alleen te rijden, maar er moesten ook diepvriesproducten mee komen. En Slow vond de oplossing. Ze gingen met de belbus. Maar die moet je minstens een uur op voorhand reserveren en dan was het eigenlijk al te laat voor de bibliotheek.

Kan je het al raden? mske vertrok met de fiets om vier uur en Slow bestelde de belbus tegen vijf na halfvijf. Hij zou de diepvries- en andere zakken meenemen. Afspraak om vijf voor vijf aan de Colruyt.

Om vijf voor halfvijf draaide mske de Colruytparking op en de belbus de straat uit. Wie stapte daar af op een ogenblik dat hij eigenlijk nog zou moeten opstappen? Slow! Maar zonder vries- en andere zakken. Slow had die belbus veel te vroeg aan de halte zien staan en was met een haast én in zijn jas én de deur uit gesprongen en had aan de tassen niet meer gedacht.

mske keek bedenkelijk. Alle inkopen konden niet in de bak achterop haar bagagedrager. En bovendien, wat te doen met het diepvriesgoed?

Lang in ’t kort … Ze hebben al het diepvriesgoed in een doos in de bak gestoken en Slow heeft de rest in een kartonnen doos gepakt om mee te nemen op de bus. Bleef er nog mskes fietstas. Die wou Slow ook nog wel meenemen op de bus maar mske, de vries- en andere tassen, indachtig vond dat geen goed idee. Die heeft ze dan maar als vaan achteraan aan de bak gehangen.

De fiets, te zwaar geladen achteraan, steigerde toen mske hem uit het rek nam. Gelukkig vormde mske genoeg tegengewicht, anders was mske met fiets en al achterover getuimeld.

Het was vijf na vijf en de belbus reed net voorbij maar Slow had die van vijf na zes besteld. Slow kon daar nog een uur staan koekeloeren. mske zou wel al voor het eten zorgen tegen dat hij thuiskwam.

Toen ze op haar fiets stapte na het kopke van 50m aan de Sparta en naar huis begon te spurten, voelde ze de koude door de doos tegen haar achterste onderregionen.

Uitgaande smskes van mskes gsm:

Ik ben thuis, het diepvriesgoed is niet ontdooid, maar mijn Q is wel bevroren.

Ik kan de macaroni nog niet klaarmaken, want jij bent nog met de melk op stap.

De inkomende smskes van Slow zijn niet geschikt voor publicatie.

Previous

De wraak van Kulleprul

Next

3 ½ € en de zaak is geklaard

4 Comments

  1. Hihi..zo’n steigerende fiets ken ik…ooit (in een ver en duister verleden hahaha) ergens stoeptegels op gaan halen…10, één voor één ingeladen in een kartonnen doos achterop…bij de tiende kon ik het stuur niet meer laag houden en kreeg vriendlief de hele doos op z’n tenen…wat híj toen zei is ook niet geschikt voor publicatie! hahahahaa!

  2. loooool hahahaha had daaar bij willen zijn. En na al dat gespurt met dat diepvrieswaar achterop de fiet, én die berichtjes aan elkaar, én dan honger hebben en niet kunnen koken door … hahahahaha hilarisch … !

  3. wat een toestanden! ik heb hier zitten lachen.
    Ik doe ook veel boodschappen met de fiets maar ik heb ferme fietstassen en dat wordt dan klasseren om alles erin te krijgen.Het opstappen is dan een precisie werkje anders val ik gewoon om!!hahah.Eén keer was ik vergeten dat ik met de fiets onderweg was.Ik kwam buiten met een kartonnen doos vol eetwaar. Ik heb dan wel even gesakkerd om alles in de fietstassen te bergen en de rest open en bloot in het fietsmandje vooraan en de handtas over mijn schouder.Ik ben toch heelhuids thuisgeraakt.

  4. gettie

    Grappig !! Teveel om eigenlijk op 1 dag te beleven hé.
    Hopelijk heb je nog tijd gevonden om je “zitplaats” te verwarmen vooraleer Slow thuis was.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén