Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog wat bijgeleerd

Sinterklaas en kerst en pasen, het blijft mensen bij, zelfs volwassenen. Dat bleek toen die keer toen we het er aan tafel over hadden.

En toen vroeg Tami ineens: “hadden jullie ook een paasstok?” We keken allemaal verbaasd. Ze legde uit dat zij, als kind, met de ganse klas er op uit trokken, in stoet, met zo een paasstok in de hand. Die stok had de vorm van een kruis en was versierd. Er hing ook snoepgoed aan.

Dat kenden wij natuurlijk niet. Tijd om het eens op te zoeken. Tami had gelijk, die stok bestaat. Zélfs in België. Dat zeg ik er bij omdat Tami namelijk ergens van het hogere noordelijk deel der Lage Landen komt.

Nu vragen we ons toch af of de paasstok bij Pasen of bij Palmzondag hoort. Wikipedia heeft het namelijk over een Palmpasenstok.

Previous

Gestoord

Next

Sukkelaar van een garçon

3 Comments

  1. Ik had nog nooit van dat gebruik gehoord en ik ben ook niet van plan om het in deze contreien in te voeren. Ik zal me met klokken en hazen blijven behelpen.

  2. ms

    Ik denk dat wij daar te oud voor zijn.

  3. Een paasvakantie ken ik wel. Maar dat is ook ziets dat opgekomen is.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: