mske is altijd heel erg solidair met Slow. Altijd! Dus toen ze hem vanmiddag in de keuken: “nondedjeu” en nog zo het een en ander hoorde zeggen, antwoordde ze: “miljaar de miljaar”.

Maar omdat ze toch wel eens wou weten waarom ze vloekte stapte ze de keuken in en zag Slow beteuterd kijken en hij zei: “de pot mosterd is gevallen en hij is kapot”. Erg verwonderlijk is dat nu niet, het was een glazen pot.

mske ging naast hem staan kijken naar de gevallen pot mosterd en ze zei: “en hij is helemaal plat hé”. Slow zuchtte en zei: “en dat is zo lekker bij zuurkool” en mske zuchtte en zei: “zuurkool zonder mosterd dan maar”. En Slow zei: “en we zijn pas gisteren naar de Colruyt geweest”. “Tja” zei mske “dan brengen we er volgende keer een andere mee”.

Maar Slow ging verder en zei: “in het begin vond ik die te straf maar nu begin ik die lekkerder en lekkerder te vinden”. “Zeg jong, je hebt dat toch niet met opzet gedaan” zei mske.

Ze vond dat de lijkrede voor een post mosterd lang genoeg geduurd had.