Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goed geregeld

Om 23.00 gaan slapen, om 03.00 wakker, om 04.27 beneden een Dafalgan komen nemen in de hoop nog wat te slapen, om 06.00 wakker.

Veel tijd gehad om na te denken.

mske denkt dat ze naar het O.C.M.W. gaat stappen. Niet om steun maar om eens te vragen wat ze daarboven in de Kempen eigenlijk zinnens zijn. Niets zo gemakkelijk dan je geld binnenrijven en een ander voor de kosten laten opdraaien. En mske zal eens vragen of zij ook een referentie-adres kan krijgen en ondertussen hier wonen. Niet dat mske dat zou willen, daar is ze veel en veel te fier voor. Maar ze is het wel beu om voor twee huishoudens op te draaien.

Het enige om hier uit te geraken is nog meer werk. Dat was de bedoeling wel, zodat Slow, die nu toch zijn cursus bedrijfsbeheer beëindigd heeft, mee in de zaak kan stappen en ze het samen kunnen doen. Maar momenteel is er te veel voor één en te weinig werk voor twee en Slow mag niet helpen, ah neen, want dan trekt hij stempelgeld en werkt ondertussen. Huh? mske betaalt toch belastingen voor de dingen die hij eventueel zou doen? Ah, dat mag niet! Nog Huh’er! Waarom mag mske via Slow dan wel belasting betalen voor dat ellendig stuk uitschot in de Kempen?

Als Slow een uur werkt moet hij een ganse dag stempelgeld laten vallen. Kan je denken hoe gemakkelijk het is om een klantenbestand op te bouwen op die basis.

Bovendien is meneer Sloddermans nog altijd een zeer wisselvallige factor en kan je nooit weten hoeveel hij een bepaalde maand gaat binnenbrengen.

mske is gisteren in haar pen gekropen en heeft een situatieschets verstuurd naar een plaatselijk politicus, om eens aan te stippen hoe goed de dienstencheques wel zijn. Die zijn voor privépersonen en toch, toch was er een potentiële klant die mske te duur vond en het maar met dienstencheques ging regelen. En toen mske zei dat dat niet voor firma’s gold, zei de man: “ik woon hier ook hé, ik weet enkel niet of ik er voldoende kan vastkrijgen voor de zaak”. Nooit nog iets van gehoord.

Superoplossing, er zijn daardoor minder werklozen, natuurlijk datte! Het achterpoortje laat toe werk van zelfstandigen af te nemen en ja … die kunnen niet gaan doppen hé!

Previous

Verdwijnen met de noorderzon

Next

Een lichtere tint zwart

1 Comment

 1. 31-01-2006, 10:05:29
  ***
  Ja, het is niet te snappen hoe al die dingen in mekaar steken.
  Maar geef de moed niet op hé!
  http://lievekeh.skynetblogs.be
  lievekeh

  —————————————————————————–

  31-01-2006, 11:40:27
  Eindelijk…
  kan ik nog eens op je blog. Dagen soms weken na elkaar heb ik problemen om op sommige blogs te geraken, waaronder de jouwe. Ben weer bijgelezen. Nog een fijne dag en hou de moed erin!! Na regen komt altijd zonneschijn. Dikke knuffel.
  http://makenanasday.skunetblogs.be
  nana

  —————————————————————————–

  31-01-2006, 16:06:20
  don quichote
  tegen deze scheve situaties moeten we blijven ageren ook al is het soms makkelijker om alles zijn beloop te laten, maar nee mijn beste die windmolens van onrecht moeten tegen de vlakte.
  nobele groeten.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

  —————————————————————————–

  31-01-2006, 16:12:03
  Goed hoor !
  Maar ik heb al een paar serieuze kloppen van de wieken gekregen.


  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: