Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In onze straat

Wat mske nu eens verschrikkelijk nieuws vond om lezen was het verhaal van het overlijden van de kleine Quinten in Tienen. Het eerste bericht gaf aan dat het kindje, 18 maanden oud, buiten aan het spelen was en dat het werd aangereden waarna de dader vluchtmisdrijf pleegde.

Het tweede bericht vertelde dat de dader was aangehouden. Het was iemand die nog niet lang in de wijk woonde en “hij reed altijd te rap” hadden buren met enige gretigheid verteld. Op de TV tonen ze dan de getuige van het ongeval, wiens moeder het verhaal vertelde met de getuige zelf op haar arm. Bovendien was er nog een getuige die de dader had zien wegrijden.

Volgende bericht, die vermoedelijke dader is vrij gelaten want hij zou het niet gedaan hebben, maar wel een verpleegster die op bezoek was bij één van de andere buren en die blijkbaar met een gelijkaardige auto reed.

Erg! Heel erg! Erg omwille van dat kindje van 18 maanden dat er niet meer is. We kunnen allemaal zeggen dat zulke kindjes niet op straat moeten spelen maar dat zijn vijgen na pasen.

Ook heel erg omwille van het feit dat de nieuwkomers in de wijk blijkbaar niet bepaald welkom waren en zijn, getuige de mankeliete getuigenissen van de getuigen die wel de auto gezien hadden maar blijkbaar niet de chauffeur maar toch eensgezind de nieuwe buurman als dader aanwezen. Voor zover wij weten rijden er van elk merk, van elk type en van elke kleur van auto wel meerdere rond. We kunnen ook allemaal zeggen dat je zo snel niet moet rijden in een woonwijk maar tenslotte heeft de man het niet gedaan en aangezien ze geen verschil zagen tussen de auto’s … ook niet aan de rijstijl?

Ook heel erg omdat ze blijkbaar de gretig gegeven verklaringen van de buren over een auto en zijn kleur geloofwaardiger vonden dan andere aanwijzingen in het voordeel van de verdachte, die zelfs bewijzen dat noch de man noch zijn auto in de buurt was op het ogenblik van het ongeval.

“Tragisch ongeval” stond er in het verslag over de verpleegster en geen ongeval met vluchtmisdrijf. Wat ze nu afdoen als een tragisch ongeval werd en wordt nog steeds, de nieuwe buurman als oorspronkelijke verdachte zeer kwalijk genomen. Hoe kan je een onderzoek nu vastpinnen op de kleur van een auto als alle andere aanwijzingen het anders uitwijzen?

Er zijn wel meerdere slachtoffers in dit geval. Iemand de zwarte piet toeschuiven omdat hij niet in je straatje pas, is in dit geval dan wel erg letterlijk te nemen.

pske van mske:

    ndertussen zijn die mensen terug thuis en lijkt de buurt zich toch wat te schamen. Het steekt die mensen dus ook dat zij 22 uur vastzaten ondanks hun alibi, terwijl de werkelijke dader na ondervraging onmiddellijk kon beschikken. Duidelijk een kwestie van twee maten en twee gewichten.Previous

Zouden die lezen wat ze zeggen?

Next

Een kwestie van broek

1 Comment

  1. o mske ,zo zie je maar hoe je de put ingestampt kan worden door mensen die het fijne van de situatie niet kennen. Ik heb het op mijn werk meegemaakt dat ik pertinent wist hoe een zaak ineenstak en dan las ik in de krant een relaas dat er helemaal niet op trok. Ik lees sedertdien een krant die niet bol staat van al die faits divers.
    Maar het is verschrikkelijk voor de ouders die hun kind verliezen want dat is onomkeerbaar!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: