Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rap content

Op zeker ogenblik in het verleden had ik alle boeken van één van mijn meest favoriete schrijvers in mijn bezit, behalve het laatste boek en deel twee en drie van een trilogie.

Ook had ik alle boeken van Bollie’s meest favoriete schrijver gevonden en waren op beide lijsten dus zo goed alle titels afgevinkt.

Toen kwam Covid_19 roet in het eten gooien.

En daarna vond ik ergens een, zo goed als nieuw, exemplaar van het ontbrekende boek. Dat vond ik een geslaagde dag.

Een kleine poos terug vond ik een boek van Bollie’s meest favoriete schrijver. Dat stond niet op de lijst. Ik whatsappte en Amke wist me te vertellen dat er na dat laatste nog zeker twee nieuwe waren bijgekomen.

En ik bedacht dat ik de beide boekenlijsten niet meer had bijgewerkt sedert die ene dag dat ze -vóór de pandemie- volledig waren geweest.

Ik dacht het al meer. Ik zei het zelfs al. In mijn bevinden was er een breuk tussen het leven vóór Corona en dat na Corona. Net of er zich een afgrond tussen beide heeft gegaapt.

Dat controleren van de boekenlijsten heb ik toen maar zo snel mogelijk gedaan en ik vulde ze aan, van alle schrijvers en schrijfsters op ons beider lijst. Zo ook van die ene van mijn meest favoriete schrijvers. Daar ontbraken er gewoon -behalve die twee van de trilogie- ook nog drie nieuwere.

Een pozeke later vond ik er een van bij ons in de kringwinkel. Dat vond ik een geslaagde verrassing, zeker omdat ik die boeken niet terzijde kan leggen, behalve als het écht, maar dan echt écht moet.

Daarna vond Luc een omnibus van de trilogie wat ook wel een beetje een juich-moment was. Om terug goed mee te zijn heb ik ook het eerste deel nog eens herlezen.

Ik vond een boek voor Bollie, van een andere auteur, waar ze zeer verheugd op reageerde.

Eergisteren vond ik mijn tweede ontbrekende, ook bij ons in de kringwinkel. Dat was ook net op tijd, ik had niks te lezen meer, behalve natuurlijk de stapel waar ik al in begon maar die me niet aanspraken.

Maar dat laatst gekochte boek moest ik wel terzijde leggen, we waren gisteren de ganse dag, de avond uitgezonderd, op stap.

Hopelijk komt nu snel nóg een geslaagd kringwinkelbezoek. En daarna wordt het -denkelijk- tijd om de lijsten nog maar eens op mogelijke nieuwe onvolledigheden te controleren.

Previous

Een gevaarlijke dag

Next

Centen en centiemen

9 Comments

 1. De coronabreuk langzaam maar zeker geheeld. Bijna dan.
  Het geeft voldoening te vinden wat je zoekt, vooral wat boeken betreft!

  • ms

   Ik weet niet of ze langzaam maar zeker heelt. Er blijven dingen die niet terug in de plooi vallen.

   Maar ja, die boeken, dat geeft wel degelijk voldoening. Om één of andere reden kan ik eigenlijk niet meer lezen t.t.z. boeken gaan me tegen. Het heeft blijkbaar niks met het genre te maken maar met de schrijver (de manier van schrijven?)

   En dàt is ook sedert corona.

 2. Nu rest de vraag: ‘Over welke boeken gaat dit?’

 3. IK heb weinig boeken op de verlanglijst staan. Vind genoeg van de gading bij de gespecialiseerde boekhandels of kringloopwinkels. Zijn ze nieuw of bijna neem ik ze graag mee. Onlangs uit een erfenis weer twaalf luchtvaarboeken toegevoegd. Gratis en voor niks verkregen. Leest net zo lekker….:)

  • ms

   Ik heb het hier over romans. De andere boeken over interesses neem ik wel mee als ik ze tegenkom.

 4. elsjeveth

  Blijft toch ook wringen bij mij…over welke boeken gaat het.
  Je houdt er liever de spanning in 🙂

  • ms

   Neen, eerder met: zeg me wat je leest en ik kan je in een hokje duwen. Van persoon tot persoon zou ik het niet erg vinden, maar zo op internet? Nee … 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén