Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Needle spiking

Je kan de laatste dagen geen gazet meer openslaan -bij manier van spreken- of er is wel een geval van “needle spiking1” te melden.

Dus op massabijeenkomsten loopt of lopen er een zot of zotten rond die als een buiten proportie gegroeide boosaardige mug giftige prikken uitdelen aan nietsvermoedende omstaanders waarna die bezwijmen, soms naar de kliniek moeten, maar waar nooit iets in bloed of ander lichaamsvocht terug te vinden is.

De moderne tijd, niewaar …

Maar toch zit er ergens in een donkere krocht onder mijn hersenpan een herinnering aan heel lang geleden. Zolang geleden dat ik toen zelf nog wel eens naar de cinema ging.

Toen was er een oproep in de -toenmalig beperkte- media. Als je naar de film wou moest je eerst goed je stoel nakijken. Want er was of er waren blijkbaar een onverlaat of onverlaten druk doende geweest met speldjes met drugs in de zitten en leuningen van die stoelen te stoppen.

Wanneer dat was, hoe het afliep en waarom het stopte? Ik weet het niet. Veel meer dan die oproep herinner ik me niet.

En net toen ik bovenstaande geschreven had, had de krant het ook over zo een verhaal. In 1999 was er ook zo een zaak geweest met Coca-cola2. Mensen werden massaal ziek en belanden in het het ziekenhuis maar er werd nooit iets van teruggevonden in bloed- noch urinestalen. Ik zou er niet zelf aan gedacht hebben, maar bij het lezen ging er wel een belletje rinkelen.

Het heeft dus ook al vroeger bestaan, die vorm van in het wilde weg slachtoffers te willen maken. En het zomaar op massahysterie steken is volgens mij een brug te ver. Je zou toch eerder denken dat je dat soort situaties op voorhand zou gaan mijden.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

Vlas

Next

Gewoon Ongewoon

12 Comments

 1. Dus bij jullie ook al! Needle spiking. Vaak houden dit soort verhalen na een poosje vanzelf weer op. Het verdwijnt gewoon, tot het weer in een andere vorm opduikt. Ik weet nooit wat ik ervan denken moet.

  • ms

   Als het ergens opduikt, duikt het overal op.

   Men staaft de massahysterie omdat er geen naalden gevonden werden. Ten tijde van de Borgia’s vond men ook geen naalden. Die hadden ook ingenieuze invallen genoeg.

 2. Je bent nooit zeker of het echt is of massahysterie, maar ik denk dat er waarheid acher schullt. Hopelijk verdwijnt dit “fenomeen” even rap als dat het gekomen is.

  • ms

   Er zou wel waarheid kunnen achter schuilen vooral omdat er bij bepaalde gelegenheden wel degelijk priksporen gevonden zijn.

   Ik kan ook aannemen dat als er zich één iemand niet goed gaat voelen in de massa er wel meerderen gaan denken: “hé, ik voel me ook niet goed”.

   Maar om het nu als onzin af te doen vind ik dat ze er eigenlijk nog niet genoeg over weten.

 3. Ik had ooit een beetje een speciale jongen in de klas – na test bleek hij hoogbegaafd. Hij prikte regelmatig met een kopspeldje in de achterwerken van passerende meisjes. Daar dacht ik onmiddellijk aan terug toen ik over dit fenomeen las. Misschien zit hij er wel voor iets tussen her en der?

  • ms

   Wie weet … Het zou ook wel een verklaring kunnen zijn voor de prikwondjes én voor een eventuele daarop volgende golf van mensen die zich misselijk gaan voelen of erger.

   Het kan, maar het vraagt toch verder onderzoek, denk ik.

 4. Ha, ik word alsnog geaccepteerd. 😁
  Deze dingen waren er ook in andere vormen, vervelend. Op het oog lijken het flauwe pubergrappen, ik vind het eerder gestoord gedrag.

  • ms

   Volgens mij waren ze vandaag aan het updaten. Op de telefoon is het logo nu ineens ingekleurd i.p.v. blauw/wit zoals anders.

   Flauwe pubergrappen of niet, gelijk heb je dat het gestoord gedrag is, als er al niks ernstigers aan de hand is.

 5. elsjeveth

  Van mijn moeder erfde ik een halsketting met een mooi geschubde vis als hanger. De hanger is flexibel en zoals mijn moeder verteld, antiek Japans sieraad. Een sieraad met een verraderlijke lading, Als je de vis bewoog kon het zomaar gebeuren dat er een klein bolletje uitsprong dat zich in je huid boorde. Een giftig bolletje waar je behoorlijk ziek van kon worden. Het lag maar net aan de goede gever hoe hij je gezind was :-(.
  Dat prikken is dus van alle tijden helaas

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén