Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Toke hangt het uit

Toen Kozzeke indertijd vertelde dat ze, bij zijn trouwen, Toke niet konden meenemen op hun appartement, kwam Toke naar hier. We waren toen al met drie en Toke was een lieve flodder.

Al snel bleek dat Toke niet alleen een lieve flodder was maar dat ze ook andere dingen dierf. Dat van die drinkbakskespisserij dat is ook al een oud verhaal, maar daar werd dan uiteindelijk snel een mouw aan gepast zodat we daar niet echt mogen over klagen.

Toke en Mouche zijn altijd in de clinch gegaan zodat de haren in het rond stoven. Eigenaardig dat toen Mouche stierf, Toke ging treuren, zodat mske ze bij mij in de gang liet. Op een morgen was er weer een plasje, bedoeld voor het drinkbakske maar een beetje ernaast gemikt. mske zette een drinkbakske voor mij hier bij het buro en ’t probleem was weer van de baan. Dat beest wil haar eigen persoonlijke drinkbak hebben, dat is ’t!

Nu had Toke mijn plaatske op de vensterbank beneden al ingepikt, mijn plaatske op de vensterbank van boven, mijn plaatske op de fruitbak, mijn plaatske op de zoldertrap, zodat mske foeterde dat ze mij van al mijn favoriete plaatskes had verdreven.

Nu begon die, omdat ze mij niet meer kon pesten, toch Slow en mske te pesten zeker. Als ze ziet of hoort of in het snotje krijgt dat Slow en mske weggaan of willen gaan slapen, want als hier in het buro niemand is hebben wij hier niks te zoeken, dan schiet ze tussen hun benen het buro in. mske krijgt er de hippentrip van.

Ook ging ze op de kast in de gang en stootte al de dingskes om. Slow zette daar dan drie lege plastic flessen. Schoon zé! Toen ging ze boven op de Mexicaanse haard liggen, die ’s winters vanachter in de gang staat. Maar als ze er af springt dan davert die op zijn pootjes. mske stak dan maar een lege plastic fles in zijn schouwke. Toen hoorden ze hier eens een bizar geluid. Slow ging kijken en zag dat de zekeringenkast open stond. Bleek dat dom geval daar vanboven op te springen. Slow brulde het huis bijeen en toen zei mske “en nu is ’t gedaan met de plastic flessen”. Ze nam een lege fles en joeg Toke van alle meubelen af, door er met de lege fles op te meppen. Op de meubelen natuurlijk, niet op Toke. Toke kreeg er de hippentrip van.

Ik heb het zekere voor het onzekere genomen en mij ook uit de voeten gemaakt om van op veilige afstand het gebeuren in ogenschouw te nemen. Zeker toen Slow er de ragebol bij haalde, al was dat dan wel om te ragen en niet voor Toke, maar Toke had dat lichtekes anders geïnterpreteerd.

Previous

Des avonds als het donker is

Next

mske hare geijt komt uit

1 Comment

  1. onbegrijpelijke

    Dat winteruur kost ons veel geld en omdat het vroeger donker is viert de criminaliteit hoogtij dees periode.Vroeger donker is meer elentriek betalen,heel uw biologische klok overhoop en meer.Wees maar zeker dat t zever is

    onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d