Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

mske hare geijt komt uit

Een poosje geleden -bepaling van poosje is een 2à3 weken- zei mske dat ze zin had in pompoensoep. Ze zouden wel eens pompoenen kopen, want onderweg naar Zoneke stond er toch een kruiwagen met een bord er bij. De pompoenen lagen natuurlijk in die kruiwagen.

En toen kreeg Zoneke zijn jaarlijkse angina en hij geraakt daar niet van af. En nu is ’t vakantie en dan is er geen les en op zondag staat de kruiwagen met bord niet buiten.

Eens langs Broer langsgaan, die voor enkele jaren toch nog, ook pompoenen in zijn legummenhof staan -of beter liggen- had, dat zit er zo direct niet in, want ze komen daar nu niet bepaald voorbij en ’t is niet bij de deur ook niet.

mske keek eens rond in de buurt maar blijkbaar is dat hier geen pompoenengebied.

Nu denkt ze dat ze ze maar in de winkel zal gaan halen, want anders vreest ze dat ze op hare pompoenenhonger zal kunnen blijven zitten.

Previous

Toke hangt het uit

Next

De simpele dingen des levens

2 Comments

  1. allee das nu jammer dat je niet in de geburen woont heb vandaag net een grote pompoen van mijn buurman gekregen,en mijn beer lust geen pompoensoep.en voor mij alleen is dat de moeite niet.grtjs….

  2. o mske,en ik heb vandaag twee grote potten pompoensoep gemaakt! Jammer dat het zo ver is anders bracht ik er een potje.
    Het is het eerste jaar dat ik er zelf geen in de tuin heb. De slakken vraten de jonge plantjes telkens op en toen ze wel groeiden was het te laat om nog deftige pompoenen te krijgen. Ik ging er twee gaan kopen. Ik wist niet dat ze zoveel geld vroegen voor een pompoen. Anderhalf euro de kilo en die dingen wegen zwaar!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén