Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Schoffedijnen

Het is lang geleden en eigenlijk deed mske het ook zo dikwijls niet. Schaatsen dan. Ze ging ooit mee naar de schaatsbaan in Liedekerke en het lukte nogal snel. Ze kocht zich zelf een paar schaatsen maar dat ging niet al te best op de schaatsbaan in Haasrode, ofwel was het ijs ruwer ofwel waren de schaatsen niet goed geslepen.

In elk geval heeft mske de schaatsen weggegeven op het ogenblik dat niets meer hoefde. De sorellen trouwens ook.

“Schoffedijnen” noemde moe dat en ze vertelde dat ze vroeger zelf hun schaatsen maakten met de ijzeren aas van een emmer. En nu moet mske eens diep nadenken want nu weet ze niet meer of die dan onder klompen of onder schoenen moesten. Dat blijft eigenlijk al gelijk. De mensen maakten hun schaatsen zelf en om het te leren? Niet moeilijk, je nam gewoon een stoel mee naar het ijs, die je terzijde kon zetten eens je de slag beet had.

Nu zou mske het toch precies weer opnieuw willen proberen, maar dan liefst eerst op een aangelegde ijspiste, met gehuurde schaatsen. Och, we zien nog wel. Zou dat eigenlijk erg opvallen als ze voor de eerste keer een stoel zou meenemen?

Previous

Stoofkuis

Next

De ijsstoel

1 Comment

  1. He ,op het nieuws toonden ze een vrouw die achter een plastieken stoel schaatste en ze had haar zoontje op de stoel gezet!
    Ik begin er niet meer aan ,het is al zo lang geleden dat ik nog schaatste en op die aangelegde pistes durf ik niet met al dat volk dat er op zit.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: