Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het was, het is en het zal altijd zijn

Telkens Broer en klein mske ruzie maakten vertelde moe het verhaal van het meisje dat haar zus had geduwd of geklopt, dat weet mske nu niet goed meer, maar het was faliekant afgelopen en het zusje was in een karreke beland. In die tijd waren rolstoelen nog niet zo bekend waarschijnlijk, want we spreken hier over de tijd toen moe zelf nog kind was geweest.

En moe vertelde dat het meisje haar leven lang voor haar invalide zus had gezorgd en telkens ze weg ging de zus had meegenomen in het karretje.

Als mske dan de reacties leest op artikels van nu dan denkt ze dat die mensen blijkbaar niet goed hebben geluisterd naar de verhalen van vroeger. Die dingen zijn van allen tijde maar vroeger wist alleen de naaste omgeving ervan en nu komen ze zulke feiten van de ganse wereld tot op ons bord brengen.

Previous

Onvoorwaardelijke liefde

Next

Gelezen

5 Comments

 1. Dat zeggen wij hier ook.De media zorgt ervoor dat iedereen à la minute weet waar er iets ergs is gebeurd.Soms zou het beter zijn dat er eerst wat meer geweten is over feiten en dan pas in de media.En dikwijls ware het beter dat het helemaal niet in de media kwam.Gedeeltelijk al om navolging te vermijden.
  In het geval van het 16 jarig meisje vind ik het vreselijk voor alle partijen.Hoe kan het daar nu sereen opgelost worden is maar de vraag na alle heisa die er al rond is verteld en geschreven.

 2. ms

  Ik vraag me gewoon af wie die media informeert. Of luisteren ze de zenders van politie- en hulpdiensten af ?

 3. Ja..dat doen ze. Die lui is niks te dol om met hun neus vooraan te staan hoor!
  En inderdaad..vroeger kwam dat niet verder dan de straat of het dorp..iedereen wist er dan van, maar er was een zekere compassie met zowel de dader als het slachtoffer..want zulke dingen gebéur(d)en nu eenmaal weleens…verschrikkelijk zoals iedereen tegenwoordig meteen een oordeel klaar heeft.

 4. gettie

  Eigenlijk vraag ik me af of je leven rijker wordt als je dit allemaal weet,of het nu om hele of halve waarheden gaat; ik dacht het niet. De betrokken personen die dergelijke drama’s meemaken in hun familiekring hebben genoeg aan de warme opvang die ze krijgen van hun geliefden en gespecialiseerde hulpverlening. Ze hebben totaal geen boodschap aan de woorden van reageerders op de artikels in de kranten. De hoofdmoot van deze commentaargevers is al heel lang de klepel van de klok verloren en kakelt in het ijle met hun pijnlijke woorden, en dan nog meestal onder een gefingeerde naam, de betwetende lafaards.

 5. ms

  Sensatiezucht of bemoeizucht, ze mogen kiezen. Ze weten het beter dan eendertwie en iedereen zal dat geweten hebben.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén