Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bekleefde ruiten

Het is nog geen oud nieuws, maar het is ook niet van gisteren. Ik las er over en vergat. Maar om één of andere reden zal dat bericht over de huisdiersticker1 wel ergens in de rare kronkels van mijn hersenen blijven zwerven zijn tot het de uitgang vond.

En wat heeft die omzwerving in mijn hersenen opgeleverd? Het is met een klein kofferke bedenkingen op de proppen gekomen.

Want ik denk dan dat ik zelf wel een papier aan het raam zou kunnen hangen. Maar als het brandt is dat papier weg. Die sticker niet?

Als we met zijn allen zo een sticker gaan afhalen op het gemeente- of stadhuis, is de volgende stap dan geen huisdierenbelasting?

Als ik me nu de brandweerman voorstel die hier een sticker zou zien en Sloef zou gaan zoeken die zich verstopt voor vreemden, wat baat die sticker dan?

Waar denk ik ook aan? Moet er geen sticker komen met de vermelding dat er iemand in huis is die hardhorend is? Want ik slaap niet met mijn hoorapparaat. Moeten ze dat niet weten? Dat omvat ook rolstoelers en anderen die bij brand hulp kunnen gebruiken. Moet dat dan ook op de ruit?

Eerlijk gezegd, heb ik nog nergens zo een sticker op een ruit zien kleven.

1 Het Laatste Nieuws
1 De Standaard

Previous

Een etentje

Next

De rostekes

6 Comments

 1. De poes ligt er in ieder geval niet wakker van.

  • ms

   Neen en als hij slaapt hoort hij ook niet goed meer. Hij is dan ook al oud, je moet hem een porreke geven om hem te wekken.

   En dan bij een brand? Een dramatische situatie? En dan nog een kerel in een raar pak die hem zoekt? Neen hoor, dat komt nooit goed.

 2. Hoe verzinnen ze het. Ik hou ontzettend van mijn katten, maar ik vind het nog belangrijker dat ze de man in de rolstoel of de slapende baby redden bij brand… maar om daar nu allemaal stickers voor op je raam te plakken… pfff…

  • ms

   Zoals gezegd, denk ik dat het een manier is om te weten te komen waar huisdieren zitten met een eventueel vervolg later.

   Ik denk zelfs dat bij brand die stickers niet blijven hangen of niet leesbaar zijn. Net of die mensen van de brandweer nog de tijd hebben om alle ruiten te controleren.

 3. elsje

  het is een goed initiatief in principe maar of het echt gaat helpen? net als jullie Sloef verstoppen de meeste huisdieren zich zodra er onraad dreigt.

  • ms

   Hij gaat -denkelijk- een plaatsje opzoeken waar hij zich veilig voelt, maar niet is. Als er dan nog op hem gejaagd gaat worden, komt het nooit goed.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: