Amke en Ella, elk hun eigen ik en dus o zo anders.

Zo heeft Amke al die voorbije jaren overal lettertjes geschreven, lettertjes gespeld en lettertjes leren kennen. Ook in het boekje dat hier ligt. Een kleurboek waarvoor je eerst een sticker met een gekleurde miniversie moet zoeken en bovenaan de pagina kleven maar ook een klevertje met de naam van wat er op die pagina staat. Beide plaatsen, zowel voor de kleur- als voor de naamsticker, staan in het grijs aangegeven.

Amke heeft altijd het woordje gespeld met de lettertjes die ze al kende om dan in de kleefpagina’s het juiste woordje te gaan halen.

Ella, maar dat hebben we ook al eens verteld, vertoont blijkbaar geen interesse in bepaalde zaken tot ze er op een dag mee op de proppen komt en iedereen versteld staat te kijken. Het lijkt net of Ella wacht tot ze iets voldoende onder de knie heeft om haar kunnen te tonen. Zo deed ze het met spreken, met lopen, met … tja alles.

Groot was mskes verbazing toen Ella dan ook met het stickerkleurboek naast haar kwam staan en de pagina mooi afgewerkt was en de naam “bloem” mooi opgekleefd bovenaan de pagina prijkte. “Was die daar al opgeplakt?” vroeg mske. “Neen” zei Ella “ik heb dat gedaan.

“Toeval” dacht mske maar ze veranderde snel van gedacht toen Ella aan de volgende prent begon en er fluks “draak” bijkleefde. “Hoe doet ze het?” dacht mske. Kent ze de letters of heeft ze een erg goed visueel geheugen. 

Ella is vier en onthult haar geheimen niet.