Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Blindtypen

Het volgende begon zo een anderhalf jaar geleden, toen sinterklaas voor Amke een leercompunter bracht, waarop ook met een soort spelletje het tienvingertypen kon aangeleerd worden.

Zoals daarin te lezen is, heeft mske dat toen wat afgeremd aangezien Amke nog niet alle lettertjes kende. Ergens gedurende dat anderhalf jaar heeft Amke dan wel eens de bovenste rij lettertjes letterlijk onder handen, of beter vingertjes, genomen. Maar toen viel het stil.

En toen begon Amke hier zo af en toe eens eens stukje te schrijven … met haar twee wijsvingertjes.

Twee weken geleden dacht ze aan de leercomputer, haalde hem te voorschijn en oefende de twee rijen. mske vond dat ze die eerst goed moest kennen eer ze naar de onderste ging. Amke ging akkoord.

Vorige zaterdag zat mske hier net een mail te typen toen Amke binnen kwam en naar mskes vingers keek en zei: “dat gaat rap!” En toen ging Amke haar stukje schrijven. Ze zette haar vingertjes in de goeie starthouding en ze typte haar stukje met haar tien vingertjes. Ze keek wel naar de onderste rij en toen moest mske er het schema van het leerboek bijhalen, want mskes vingers weten dan wel wie de “B” moet zetten, maar mskes hoofd weet dat blijkbaar niet.

Zo. Echt blindtypen kan je het nog niet noemen, maar het ging met tien vingertjes en het ging sneller. En mske heeft voor Amke het schema mogen kopiëren. Dan kan ze oefenen.

Previous

Beter laat dan nooit

Next

Is het nu uit, jà?

6 Comments

 1. bea

  Ongelooflijk hoe snel die kleine gastjes daar mee weg zijn. Blind typen gaat maar zonder mijn pinken. Die blijven netjes in de lucht hangen Amke doet het beter dan ik want ik kan het maar met 8 vingers

 2. ms

  Mijn rechter duim speelt ook niet mee. Die laat al het werk aan zijn linkse broertje over. Mogelijk zit die gewoon constant te duimen.

 3. Haha..denk het ook dat die duim van jou het te druk met duimen heeft! Ik heb nooit leren typen…doe het altijd met m’n twee middelvingers…kan ik die toch nog eens ergens nuttig voor gebruiken…de rest doet al genoeg hahahaha!

 4. amai dat is flink!
  mijn pinkjes spelen niet zo graag mee, k heb korte vingertjes en die pinkjes geraken niet aan hun voorbestemde letterkes

  enkele jaren geleden nog kon ik teksten overtypen zonder fouten en kon ondertussen zitten dromen, echt waar
  maar ja, die tijd is voorbij

 5. Wat ik eigenlijk vergat gisteren…JEETJE!! kan dat kind dat al????? ongelofelijk hoe vlot die kleintjes zijn met zulke dingen zeg!!

 6. Amai kan zij dat ? Ik niet hoor… PROFICIAT … !
  * Sluit even de ogen *

  bcsqk:shf;sghhh … ( als wijze van proef hé …

  Dà-aaaaaaaaaaaag … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén