Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het manneke der rostekes


Dit is het manneke.

Soms als mske haar klein portemonneekes vast neemt zegt ze: “oh neen, wat een gewicht aan rostekes” en dan foefelt ze die in het manneke. Slow legt zijn rostekes op het buro en dan foefelt mske die ook in het manneke.

Af en toe als het manneke te zwaar weegt, haalt mske al die rostekes er uit en begint te tellen. De voorlaatste keer dat ze die telde had ze daarmee de lotto betaald, maar dat wil ze niet meer. De laatste keer had ze die per 5 centjes, 2 centjes en 1 centje in een omslagske gestopt en er op geschreven hoeveel er in stak. Daarnet heeft ze ze weer geteld en bij in de omslagskes gestoken. Jammer dat ze vorige keer er de datum niet op geschreven heeft. In totaal zit er nu 8,13€ in die omslagskes. Slow zegt dat hij eens van die speciaal dooskes zal halen op de bank.

Maar je moest zien wat voor geld daar tussen steekt, een Amerikaan, iets met een soort Russisch schrift, drie Indiërs, … volledig internationaal allee.

Zodoende heeft mske nu al haar buitenlands geld, ook dat van de Europezen in een speciale pot gestopt en toen het er in stak zei ze: “verdorie, die Engelsen zijn nog geldig”.

Maar ik denk dat ze geen zin heeft om die Engelsen daar terug uit te halen want ze heeft de pot weggezet.

En het manneke voelt zich weer licht en luchtig.

Previous

Dat is inderdaad lang

Next

De straat der gehangenen

1 Comment

  1. 27-12-2006, 19:40:26

    Leuke spaarpot en inderdaad de Engelsen hebben geen euros.
    Groetjes
    http://emmy.skyneyblogs.be
    emmy

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: