Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een gelukkig nieuwjaar

Er was een tijd dat sommige zaken zo precies wat automatischer gingen dan nu, ondanks het feit dat alles toen nog niet zo geautomatiseerd was.

Maar toen wenste iedereen iedereen een gelukkig nieuwjaar en op zeker ogenblik stopten we ermee. Wanneer dat precies was, weet ik niet, dat stond volgens mij niet echt vast. Had ik vakantie gehad tijdens de feestperiode had ik bij mijn terugkeer -school of werk- nog wensen over voor iedereen die geen kaartje had gekregen.

Tot op de dag van één van de evenementen een collega vroeg of hij geen gelukkig nieuwjaar waard was en ik zei dat we toch al de laatste week van januari waren. Hij beweerde -nogal belerend- dat dat de hele maand januari nog kon.

Sedert dat voorval heb ik het alle jaren opnieuw opgezocht, want ik vind het wel, maar vergeet het weer.

Blijkbaar is er geen vaststaande regel maar houden de meeste websites het bij Driekoningen. Sommige hebben het dan wel over twee weken en voor een enkele kan het tot eind januari.

En nu het hier staat moet ik volgend jaar tenminste niet meer het hele internet afstruinen om uiteindelijk geen deugdelijk antwoord te vinden.

Previous

Een nieuw jaar

Next

Verloren maandag

12 Comments

 1. Gelukkig Nieuwjaar.

 2. Het was een item, je zei het bij terugkeer op je werk, op school zeiden een paar leraren het na de kerstvakantie. Ook in de winkels trof je vaak iemand die het zei. Losjes maar toch. En dan ‘zalig’, we waren katholiek.
  Nu zijn her voornamelijk ouderen. en intimi.
  En bloggers natuurlijk.

  • ms

   Kerstmis moest “zalig”, nieuwjaar mocht “gelukkig” want dat was geen kerkelijk feest, al mocht het wel.

   Op de blogs blijft het in de echo hangen.

   ?

 3. Volgende week op school is het weer van dat. Ook hebben we dan nog een nieuwjaarsreceptie.

 4. elsje

  Dacht ik gisteren dat ik geen bol, glas of hapje meer kon zien, zie ik vandaag in de agenda dat 7 januari het jaarlijks nieuwjaarontbijt staat gepland en 12 januari de nieuwjaarborrel.
  Daar gaat mijn regiem…

 5. Ik vergeet nu al te wensen.
  Mij zegt dat gedoe helemaal niets.
  En dan maar zwijgen over dat min of meer verplicht zoenen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d