Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op ons koerke

Nu we na de vorige zomer beslisten dat we de clematissen zouden weghalen omdat het toch alle jaren hetzelfde was, ze maken knoppen en worden dan ros, verraste de witte ons dit jaar toch met een overvloed aan bloemen. De roze staat nog volop in de bot.

Kon het zijn omdat ik niet had gesnoeid omdat we zinnens waren ze weg te doen? En ook wel een beetje omdat ik dat een beetje vergeten was.

Wegdoen is wat op de lange baan geschoven, we gaan eerst kijken wat het wordt met echt zomerweer. Als ze durven ros worden … de onverlaten …

(Lees verder onder de foto’s)

Er was nog iets dat we volop hadden. Om één of andere bizarre reden zaten er massaal veel vliegen op het betonnen paadje van de keuken naar het kot. Vanwaar ze kwamen kan ik me niet indenken. Het deed me wat denken aan de tijd dat Buurboer er nog was en dan vooral zijn koeien.

Dat probleem is opgelost. Daar hebben de mussen voor gezorgd. Gedurende enkele dagen hadden we echt wel een mussenpopulatie. Zo zaten er met hele dagen zo’n 6à7 mussen op ons koerke. En toen ze verdwenen waren de vliegen ook weg.

Een beetje jammer dat we, moesten we mussen willen lokken, eerst vliegen moeten gaan kweken.

Previous

Toe!

Next

Zus en zo

14 Comments

 1. Het is een tijd geleden dat we hier nog mussen zagen.
  Die lijken hier weggejaagd door andere vogels.
  Afwachten dus of de clematissen ros worden of niet.

  • ms

   De mussen hadden een nest onder de dakgoot, dat verdween in 2007 bij de werken aan het dak.

   Maar ze laten zich niet wegjagen als ze hier willen zijn, ze komen gewoonweg niet als er geen dikke vliegen zitten.

 2. Zo mooi, die foto’s van je clematis.

  • ms

   Dank je.

   Ik wou altijd clematis aan het huis, maar ze gedeiden hier niet echt goed, ook wel omdat we vaak met hele weken weg waren naar de evenementen.

   Vorig jaar waren we wél thuis en ging het ook fout.

   Nu vrees ik voor de vakantieweek.

 3. Er is weer hoop voor jouw clematis. Zo zie je maar. Een mooie verrassing!

  • ms

   Het is wat raar. Omdat ze niet bijgesnoeid zijn heeft hij nu bovenaan bloemen en onderaan, daartussen is een hele plek nogal schraal.

 4. Ziet er weer gezond uit.
  Het zijn lastige klanten of mijn grond is niet geschikt. Hier bloeide een roze clematis uitbundig. Hij werd maar één jaar.

  Kwamen die vliegen misschien op een plant af?

  • ms

   Meestal gaat de roze beter en doet de witte moeilijk. Ze staan niet in de volle grond maar in grote terraspotten. Ik weet het eerst daaraan.

   Maar onze afwezigheid kan voor hen dus dodelijk zijn. Nu Sloef er niet meer is komt er ook niemand meer langs om een kijkje te nemen.

   Die vliegen zaten gewoon op het beton, een beetje tegen de gevel aan. In de buurt van de groene afvalcontainer kan het wel eens gebeuren dat er van die fruitvliegjes zitten, maar dit waren dikke. Ik heb een beetje rondgekeken maar er was nergens een plaats waar een kadaver zich kon verstoppen.

   • Vervelend, je bent blij dat ze weg zijn.
    Er zijn planten waarvoor ze wegblijven. Citroen en lavendel. Zegt men.

    • ms

     Eerst was ik ongerust omdat ik niet wist waar ze vandaan kwamen. Maar toen de mussen er zich aan te goed deden begon ik al te hopen dat de mussen in de mussenvilla zouden trekken.

     Dat deden ze niet. Als alle vliegen op waren, was het gedaan met mussenbezoek.

     Misschien moeten we de mussenvilla onder de dakgoot hangen.

 5. Jasmien

  Wat mooi!
  Eigenlijk mis ik wel een klein tuintje met bloemen. Maar een mens kan niet alles willen, toch?

  • ms

   Een klein koerke of tuintje is mooi maar vergt ook onderhoud. En als je terug komt van vakantie is het soms om te janken.

 6. elsje

  Dat is ook wel bijzonder zeg een vliegenplaag die door mussen wordt opgelost. De clematis verdient een ereplaats op de koer, zulke fraaie bloemen

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: