Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vergeet-mij-nietjes

Het is al een paar jaar geleden, Luc en mske reden per fiets. Er stonden zoveel vergeet-mij-nietjes tussen het onkruid, maar zoveel, dat mske besloot er een drietal mee te brengen. Ze heeft ze thuis geplant.

Natuurlijk wist mske wel dat ze wilde bloemen niet zomaar kan verplanten, maar ze wist wel dat vergeet-mij-nietjes zichzelf uitzaaien. Dat had haar grootmoeder haar ooit nog verteld.

De bloemetjes verslensten en mske liet ze liggen. Het jaar daarop waren ze er weer, het jaar daarop ook. Uiteindelijk bleven ze niet in de bloemenborder maar kwamen ook al tussen de kasseistenen uit.

Toen Luc en mske vorig jaar beslisten om het koerke toch maar eens te spuiten met onkruidverdelger trok mske de plantjes van tussen de kasseien en plantte ze in de betonnen bak, goed wetend dat ze het niet zouden halen.

Dit jaar stond ze verbaasd te kijken. De ganse bak staat vol met roze vergeet-mij-nietjes. Roze jawel.

Dat vergde toch enig opzoekwerk. En ja, we vonden de uitleg. Het is een kwestie van zure grond.

Nu wil mske die bak daar weg, maar ze wil wel én de blauwe én de roze vergeet-mij-nietjes houden. Dat wordt bloemen gieten met azijn, peizek.

Previous

De filmmaker

Next

Donor zijn

6 Comments

 1. bea

  Hier is het ook van dadde. Jarenlang blauwe vergeet-mij-nietjes gehad en dit jaar: blauw en roze bloemekes….aan ene steel. De helft blauw, de helft roze. Hier durven ze precies niet echt kleur bekennen

 2. Oh heb je geen bloemetjes nodig ? Chesko zal eens langs komen “helpen” Ik trek hier alle bloemekes uit en kom ze dan aan ons vrouwtje geven. Dikwijls nog met bollekes en alles aan. Het snappen doe ik nog altijd niet maar ze ziet elke keer weer héél vies ***zucht***

 3. ms

  Trek je onkruid ook Chesko? Dan mag je zeker langskomen. Jij staat korter bij de grond dan wij, tweevoeters.

 4. Ah zo dan heb ik ook zure grond,want hier staan er tussen een heleboel blauwe vergeetmenietjes ook roze gekleurde. Vind ik wel mooi en ik zou er nog méér willen!Kwestie van variatie

 5. ms

  Ik ga dus wel degelijk op de plaats waar nu die bak staat een border voorzien waar ik de grond zelf zuur ga maken.

 6. Gettie

  Goed dat ook de oorzaak vermeld is want ik had al vizioenen dat vergeet-mij-nietje frivole dinges aan het doen was met het koekoeksbloempje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén