Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Douce France1

Nu het er naar uit ziet dat we de eerste jaren geen vakantie in de U.K. meer gaan plannen waren we al over Frankrijk aan het denken.

Dat was de laatste jaren niet aan de orde omdat we niet naar de hitte wilden, maar nu we een lange zomervakantie splitsten in een voor- en najaargedeelte, zou dat best kunnen.

De geplande Engelandreis van het voorjaar werd vervangen door een verblijf in de Eifel, de geplande vakantie in het najaar gaat gewoon door en dat is niet Frankrijk. We spreken nu dus over het najaar van 2020.

Er zijn de dingen die ik ooit nog wou zien en er zijn de dingen waarvan ik nog niet wist -of nog niet weet- dat ik ze wil zien. Telkens we naar de TdF keken dacht ik: “Ja zeker! Dat wil ik er ook bij”.

Dinsdag liepen we en passant bij een Kringwinkel binnen en daar stond het eerste boek van “Vive le Vélo”. Dat boek is van 2012 weliswaar, maar koersverhalen veranderen niet -misschien worden ze enkel bij elke vertelbeurt een ietsje straffer- en Frankrijk blijft Frankrijk waar steden en bergen niet zomaar verhuizen.

Ik betaalde het boek 2€. Dat is misschien nog veel voor een Kringwinkel maar pakken minder dan zijn nieuwprijs en ook minder dan wat ik tweedehands2 op het internet vond.

Het kon me op geen beter ogenblik in de handen vallen: zo net na de Tour nog wat nagenieten en toch al een vooruitblik met een snel eerste overlopen van de mogelijkheden.

____________________
1 Douce France
2 De Slegte

Previous

Vieze praat

Next

De gladiolen

12 Comments

 1. Wij denken ook nog na over onze herfstvakantie. Vermoedelijk wordt het de Veluwe, maar het kan evengoed Frankrijk,of Duitsland worden. We namen ons echter voor om zoveel mogelijk Nederland te verkennen omdat er zoveel is dat we hier nog niet zagen. Maar ja… als je dan de beelden van het mooie Frankrijk ziet…

  • ms

   Dat hebben wij dus ook met plaatsen in België. Maar dan denken we eerder aan een daguitstap of een weekend-weg, dat er toch nooit van komt.

   Zo hebben we het plan om eens rond het meer van de Barrage de la Gileppe te wandelen, maar om daar dan een hele week te spenderen is wel wat lang, al zijn er ook nog andere bezienswaardigheden in de buurt. Het zou dus wel eens een weekend kunnen worden, maar die plannen zijn nog niet in de maak.

   In het voorjaar wordt het terug de Eifel. Die is eigenlijk in alle seizoenen zalig om doen. In november zijn we er al terug maar dan bij Center Parcs.

   Frankrijk was vroeger wel meer de favoriete vakantiebestemming.

 2. Frankrijk is een land waar veel te zien is. Denk maar aan Normandie.
  Leuk dat je dit boek nog op de kop kon tikken.

  • ms

   In Normandië waren we al meer, in de Franse Alpen ook wel al en de Spaanse Pyreneeën, maar als je dan ziet wat we nog niet zagen …

   Bizar eigenlijk dat het er tussen stond. Ik denk dat de medewerkers van de Kringwinkel wel eerste keus hebben en het is toch een boek dat -volgens mij- fel gezocht is.

   Ik ga nu ook wel een beetje uitkijken naar de andere, maar ik vermoed eigenlijk dat ik in mijn pollen mag wrijven dat ik er ene vond.

 3. elsje

  Wat een gelukkig toeval dat juist dat boekje je voor de koers-voeten kwam! Win-win situatie. Benieuwd naar jullie reisplannen volgend najaar. Er is inderdaad veel te bezoeken en te bewandelen in Frankrijk. Wij gaan in september via Normandië richting Spanje waar we de tweede de familiebruiloft hebben.
  Zien er naar uit.

  • ms

   Nog efkes verder benieuwd zijn want over die van dit najaar vertel ik pas als we terug thuis zijn en de foto’s op Flickr komen.

   Dat is dus met Frankrijk ook net zoals hier. Er zijn de dingen die geen langer verblijf vragen. Als we naar Frankrijk gaan zouden we dat ook in een paar etappes moeten doen.

   Maar eigenlijk verandert dat niets, dat deden we in de U.K. ook: rijden met een paar tussenstops en dan ergens iets langer verblijven.

 4. Frankrijk heeft veel te bieden.
  Zelf ken ik alleen Pau en het gebied ten zuiden ervan, daar te lopen en de hardstromende beken te zien vind ik al mooi. En de wegen door de Pyreneeën naar Spanje. Dan kijk ik en kijk. Adelaars, ibissen, het typisch-rood van de deuren , dorpjes op onmogelijke hellingen.
  Mooi klimaat. Daar keerden we altijd gezond van terug.

  • ms

   Absoluut zeker.

   En onderweg er naartoe kan je een tweetal tussenstops maken. We hebben nog heel wat tijd om te plannen: kiezen we voor de snelheid via de Péage of nemen we de Nationals met meer uitzicht en onverwachte bezienswaardigheden … Alles moet nog overwogen worden.

   Maar ik moet eerst nog de komende vakantie regelen, dat staat wel al in grote lijnen vast, maar de uiteindelijke inkleuring -voor zover die niet afhangt van beslissingen ter plaatse- moet nog gebeuren.

 5. Frankrijk is en blijft mooi. Vroeger kwam ik er altijd en graag. Ik denk dat het nu te druk is. Ligt er denk ik ook aan waar je heen gaat. Wij gaan naar Elba in het najaar. Ook leuk. Hoop ik.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: