Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

Grom

Wat je ook kan overkomen op dagen dat je tussenhuizig bent is, dat je op zondag een boek aan de prijs van 6€ koopt op de boekenmarkt, op maandag in de daar in de buurt zijnde Kringwinkel binnenstapt en dat eigenste boek vindt voor 3€.

Dat kan je natuurlijk thuis ook gebeuren. In dit geval was het Luc die het vond en het me toonde waarop in gromde, waarop de medewerkster me bekeek, waarschijnlijk kreeg ze nog niet veel te maken met grommende klanten en ik het waarom maar uitlegd.

Me beklagen dat ik het kocht? Bijlange niet. In een Kringwinkel weet je nooit wat je er gaat vinden en zeg nu zelf, als toeval kan dat nu toch wel tellen.

Previous

De gordel

Next

‘t Scheld’ is ook nat

6 Comments

 1. Daarom dat het leuk is eens rond te kijken in een kringwinkel. Je weet nooit op voorhand wat je er zult vinden en tegen welke prijs.

 2. Je had het beter niet kunnen weten. ☺
  Na twee miskopen blader ik een boek uit kringwinkel en rommelmarkt altijd zorgvuldig door. Overgeslagen bladzijden die leken te zijn uitgeknipt, de andere keer een pagina kwijt die ik in een volgend hoofdstuk terugvond. Verkeerd gebonden?
  Misschien een misdruk die de verkoper voor niets kreeg?
  Hetzelfde met cassettebandjes maar dat is een ander verhaal.

  • Inderdaad, dat ik er dan weer juist moest op vallen.

   Vroeger kocht ik boeken op de rommelmarkt, nu meestal in de Kringwinkel. Het ergste dat ik kocht was een boek waar hele passages in onderlijnd stonden, bijna het hele boek door. Het las verschrikkelijk moeilijk.

   Maar ontbrekende stukken maakte ik -nog- niet mee.

   Verkeerd gebonden wel, maar die kreeg ik gratis.

 3. Maar dan kun je er toch niets mee doen?

  • Jawel, hij kan gelezen worden. Hij zit op zijn kop in het kaft en je moet achteraan beginnen en zo naar voor lezen.

   Raar ding. Later in mijn testament zetten. Binnen 50 jaar is die misschien geld waard.

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: