Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aan mij de keuze

Als ik mag kiezen tussen een boeken- of een rommelmarkt, dan weet ik het wel.

Voorlopig gaan we natuurlijk beide blijven doen, tot er van de spullen voor de rommelmarkt enkel nog rommel overblijft dat we dan met het grootste genoegen bij het containerpark zullen bezorgen.

Waarom? Op een boekenmarkt hebben de mensen/kopers het over de inhoud en over boeken. Ze nemen een boek, kijken naar de prijs en beslissen. Of ze nemen een boek, kijken niet naar de prijs en komen afrekenen. Nemen ze meer dan één boek wordt er soms gevraagd of we er een prijs voor willen maken.

De meeste mensen die op een rommelmarkt op zoek zijn naar één of ander kennen het verschil niet meer tussen bieden/afdingen en bedelen/eisen. Sommigen worden echt agressief als je hen niet involgt.

Zoals Luc zegt zijn wij niet hard genoeg. Dat klopt niet echt, want in de toekomst zal het wel hard tegen hard gaan. Je mag er al eens iets afdoen maar om het hen gratis mee te geven en misschien nog 5€ toe omdat ze het moeten dragen, zo zot zijn wij ook niet.

Eén keer hadden we dat op een boekenmarkt. De vrouw zei: “voor die prijs kan ik het nieuw gaan kopen” waarop we haar met uitgestreken gezicht hebben aangeraden om dat dan toch zeker te doen.

Previous

Het kniegewricht

Next

6 december

7 Comments

 1. Hopelijk voor die dame was het nog in de winkels te vinden.
  Zo leer je de mensen kennen.

  • ms

   Ik hoop dat ze zich in de winkel realiseerde dat ze een koopje gemist had. Al denk ik niet dat ze het boek zou gaan kopen zijn moest ze het niet in de stand zien staan hebben.

   En bij zulke commentaren zullen ze mij in de toekomst ook leren kennen.

 2. Sommige mensen willen alles voor niets hebben, zo ergerlijk.
  Zelfs op een kindermarkt hoorden we iemand afdingen op een speelgoedje van een paar gulden.

 3. Luc

  Op de rommelmarkt afdingen op iets van 10 cent, wel gekocht voor 10 cent, proberen mag maar niet overdrijven.
  Dat boek (een roman) had ik een een vlaag van… gekocht aan de prijs van 22 € vraagprijs was 12 €. Was nog geen jaar oud, opgezocht ter plaatse, nergens aan die prijs te vinden.
  Ik zou die winkel ook wel willen weten.

 4. Pracht slot

  Je kunt je dan alleen maar omdraaien.

  Vredelievende groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén