Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mega

Toen mske de eerste maal over Mega Toby las stond daar als verklaring dat ze Toby ook mega maakten omdat de kleine jongetjes die fan waren van Mega Mindy dan geen roze kostumeke moesten kopen maar een blauw. “Onnozelaars” dacht mske, want al die voorgaande jaren, toen alle helden per definitie mannelijk waren, heeft er geen enkele het in zijn hoofd gehaald om daar een mouw aan te passen. Zorro was Zorro en Zorrette bestond niet, alle meiskes ten spijt.

Neen, niet echt, mske denkt echt niet dat het hem om de kwestie jongskes of meiskes te doen is. Het zou natuurlijk wel kunnen, dat ze denken dat een jongen toch geen meiske kan spelen maar volgens ons mske is het weer om het geld te doen. Blauwe kostumekes verkopen zodat alle knullekes die al een roze hebben, nu een blauw gaan willen.

Indertijd speelden ze Ivanhoe en Zorro met wat vodden en veel verbeelding. Zorro met een wit laken, een kartonnen masker en dito sabel, dat kon.  Fantasie hadden ze dus vroeger zelf zonder daarvoor in een winkel te moeten binnenstappen.  En jawel, mske speelde zelf ook Ivanhoe, en cowboy en indiaan en dat allemaal zonder al die bijkomstigheden van geslacht.

Roze en blauw dan nog! Uitgesproken dé babykleurtjes van vroeger.

Previous

Afpakker

Next

Zo vroeg op ’t jaar dit jaar

2 Comments

  1. olive

    zoals elk meisje tegenwoordig een prinses moet zijn en elke jongen een piraat… ik kan me haast niet voorstellen dat zoveel meisjes dat écht leuk vinden, maar de winkels zijn er mee overspoeld…

  2. Han

    Als je als jongen een prins wil zijn moet je volgens veel sprookjes eerst een kikker zijn en gekust worden, en daar zijn die prinsesjes te jong voor dus blijf je een kikker.
    Opteren voor piraat is derhalve veel eenvoudiger, je bent het meteen én je hoeft niet beleefd te blijven.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: