Toen mske een klein meisje was en dus geplaagd werd door moe (om het zwak uit te drukken), begon ze op een zeker moment alles wat haar overkwam op papier te zetten om het van zich af te schrijven. Nadien vernietigde ze die opstellekes. Moe had er één keer een in handen gekregen en dat was niet voor herhaling vatbaar.

Later verviel die noodzaak alhoewel mske nog een diskette heeft van 1987 waarop ze ook nog twee tekstjes geschreven had over zaken, die ze niet anders kon verwerken dan door ze van zich af te schrijven.

Daarna niets meer. mske realiseerde zich wel dat ze zelf niet meer wist wàt haar hobbies waren maar verklaarde dat door zichzelf wijs te maken dat ze liever een gezamenlijke hobby had. Alhoewel dat pure nonsens is aangezien je ’s avonds voor TV makkelijk een spannend boek kan lezen of wat haken, aangezien TV één van de dingen is waar ze een reuze hekel aan heeft.

Voor haar huwelijk had ze afgesproken met Ex, dat er geen TV binnenkwam. Na 6 maand huwelijk kwam de (nu ex) schoonmoeder met een tweedehands-TV op de proppen want “zonder TV had je de wereld niet gezien”. Maar ja Ex was een TV-freak en kreeg zijn zin.

Steeds voelde mske de drang om alles eens op te schrijven, zomaar, gewoon voor zichzelf.

Toen die blogs op Skynet kwamen had ze er eerst geen interesse voor. Het was maar toen Max en later ook Slow en Rinkelke begonnen aan te dringen om er een te maken, omdat iedereen van ’t forum er een zou maken, dat ze zich even liet verleiden om een kijkje te nemen. En omdat ze aarzelde heb ik besloten dat ik dat dan maar ging doen.

Dat was de beginbedoeling, maar toen bleek dat er ook lezers op die blog kwamen vond ze dat wel zo prettig. Ze vond het interessant om te experimenteren met die kleuren en dingen uit te proberen maar het hoofddoel was toch altijd de tekst op zich.

En straks als ik weer even heb vertel ik nog even iets over de lay-out ook. Maar nu wil mske haar pc terug hebben om nog wat te werken, want ze zegt dat we anders nog enkel droge korrels krijgen. Efkes mijn plaatske achter de radio opzoeken en een dutje doen.