Ooit dronk mske ’s morgens koffie. Ze had wel al gemerkt dat ze af en toe eens last had van een rebellerende maag. Maar dan ging dat voorbij met een colaatje of een tonic.
 
Op een zeker moment van grote stress kon ze echter geen koffie meer ruiken of zien en schakelde ze over op kruidendranken.
 
Toen “hét” zich begon aan te kondigen kreeg ze echte pijn in de maagstreek. En die was enkel uit te houden als ze at of als ze cola dronk. De ene dokter zei dat het maar een maagwandontsteking was. De andere sprak van stress. Nog een andere had het van spasmen op de maag. En nog een andere zei dat het te maken had met de tijd van het jaar. mske begon niets anders dan cola light te drinken en méér te eten om de pijn te kalmeren.
 
Toen ze het eens beu werd om van het kastje naar de muur gestuurd te worden vertelde ze die éne dokter dat zijn periode van het jaar al een volledig jaar duurde, waarop de man schrok en haar direct een begeleidend schrijven meegaf voor een gastroscopie. Er was een barst tussen haar slokdarm en haar maag en daar zat al een serieuze ontsteking op. Ze mag dus een volledig jaar pillekes slikken. Maar die bijgekomen kilo’s die gaan zomaar niet weg en ook de cola light laat zich niet terzijde schuiven. Hij wreekt zich dan op haar maag.
 
En mske heeft er een hekel aan als er onbelangrijke dingen in staat zijn haar leven te beheersen.