Wat ik wél wou vertellen …

mske heeft haar ganse leven commentaar gehoord door haar vader op haar grootouders langs moederszijde, door haar moeder op haar grootmoeder langs vaderszijde.

En mske veegde daar vierkant haar voeten aan want ze mocht haar beide grootmoeders evenveel alhoewel ze hemelsbreed verschilden.

Gedachten bijhouden, Sloef, je dwaalt wéér.

Toen mske huwde bemoeiden zowel moe als haar vader als de schoonouders zich met alles en nog wat. Alles wat je kon bedenken! Ex schoonma schonk een TV omdat mske er geen wou, want zonder TV heb je niks van de wereld gezien! mske had hem toen moeten buitenkoeken! Dat was een overeenkomst tussen haar en Ex.

En mske zei tegen Ex dat zij zich later nooit ofte nooit ofte nooit in het leven van haar kinderen ging bemoeien en Ex zei: “die ouwe bemoeiallen”, maar gooide de TV niet buiten.

Tja, die ouwe bemoeiallen …

Zoneke is getrouwd en heeft een kind. mske let goed op om niets te zeggen dat als betuttelend kan opgevat worden. Maar Zoneke begint af en toe iets te vertellen zoals: “Papa zegt dat de voorziene verwarming in mijn huis niet goed is” of “Papa wil dat ik de nok van de zolder dichtmaak en ik wil dat niet”. Verder heeft Ex beslist dat ze uit eten gingen op de dag van de doop, terwijl Zoneke dat thuis wou doen. Ook heeft hij geruime tijd gesmoeld tegen Zoneke omwille van de aankoop van een geschenkje voor Slow. Bovendien … ach ja, ze wonen er maar tijdelijk in …

En mske bijt op haar tong en denkt: “Ouwe bemoeiallen”.

Toen Zus hier was om de kasten te bekijken, vertelde ze dat ze ook haar droomkasten had gezien en vroeg mske wat ze ervan vond om die te kopen zolang ze geen eigen huis had. En mske zei dat dat haar keuze was maar dat ze er gewoon rekening moest mee houden dat extreme lange of hoge kasten niet overal binnenkonden. En Zus vertelde dat mamaPoepie gezegd had dat ze moest sparen.

Gisteren belde Zus en zei dat ze de kasten gekocht had, maar ze had de man gevraagd ze nog bij te houden tot na het verlof, want Zus wou dit jaar niet op verlof, maar wel het ganse appartement schilderen en eventueel, in akkoord met de eigenaar, het veel te bleke vasttapijt vervangen door een donkerder. Ze zei onmiddellijk dat mamaPoepie dit niet mocht weten en bovendien zei ze dat Ex ook wel weer zijn opmerkingen zou hebben. mske vroeg dan hoe de kasten er uit zagen en Zus legde uit. En plots zei ze: “je bent toch blij voor mij dat ik ze heb?” En mske antwoordde als naar waarheid dat als Zus er blij mee was, zij het ook was.

“Wéér zijn opmerkingen?”