Er is niks dat mske zo erg vindt dan kinderen die zich schamen voor hun ouders. Dat was indertijd met moe ook al zo. Moe was pinnig, dus kocht ze haar harnassen -lees corsets- op de markt en dan gingen vader en de broers een meter of tien verder staan. En ondanks het feit dat mske nu ook niet bepaald voorstander was van het zien van de harnaskoperij van moe bleef ze toch aan haar zijde. Diegenen die dat lachwekkend vonden, konden voor wat mske betrof, ter plaatse doodvallen.

Zo ons P ook. Ons P was een klein vrouwke, met haar eigen muzieksmaak. Ze was gek op K3 en toen K3 dan ook een bepaald jaar op de Gordel aanwezig waren ging ons P naar het optreden.

Haar zoon had haar gebracht. En toen K3 begon te zingen vroegen ze aan de kinderen om gaan te zitten en ons P is tussen de kinderen gaan zitten. Haar zoon heeft zich vol schaamte afgewend en is weggegaan.

En mske denkt dat hij, die toch slimmer was dan zijn moeder, toch maar een domoor was die niet begreep dat ieder mens baas is in zijn of haar eigen leven en als ons P K3 wou zien en ging zien, zonder zich de reacties van de kudde aan te trekken, dan vindt mske dat erg dapper.