Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Colette en Liane

Poppen! Pwoeh!

Er was het popje als een hobbezak dat met het poppenwagentje mee verbrand werd maar andere … Neen hoor, die waren zo dom en opgetut.

mske kreeg een pop in een soort stevig materiaal, moe kon dat zo mooit zeggen dat die pop in macaber of zoiets was, zo klonk het alleszins wat.

En toen kwam de tweede, want je moest in die tijd toch wel een negerpop hebben ook zeker en die was in hetzelfde domme stijve materiaal en het enige dat die dingen deden was stijf voor zich uit zitten kijken. En hun ogen dichtdoen als je ze neer legde. En bovendien heetten die “Colette” en “Liane” en mske mocht die niet anders noemen want dat stond op de doos. En als ze daar niet mee speelde moesten die poppen terug in de doos.

Colette en Liane zaten dus meer in dan uit de doos. mske ging liever wat fietsen en aangezien ze enkel mochten spelen waar moe hen kon zien, was dat rondjes rijden op de rijkswachtkoer. Ook als ze iets anders speelden zoals met Colette en Liane dan moest dat nog onder het keukenraam want kinderen zijn niet te vertrouwen. Of moeten we zeggen: “aan zichzelf kent de boer zijn knechten”.

Toen mske zo een twintig jaar geleden zélf van de steenweg naar het wat-was huis verhuisde liet ze Colette en Liane met doos achter en moe weende om die mooie poppen. Ze heeft die zelfs bij haar ergens op de zolder in de doos staan.

Echt typisch voor mooie poppen, zo levenslang opgesloten in een doos.

Previous

Nog eens Jim

Next

Tegels

1 Comment

 1. 28-01-2004, 19:39:52
  pech met poppen
  Heb jij pech gehad met poppen.
  Een negerpop heb ik geen gehad, maar ik was gelukkig met die twee.

  Het waren twee echte lieve meisjes poppen en bij mij hebben ze gelukkig nooit in een doos gezeten. Nu zitten ze nog steeds in een gemakkelijke zetel. En de kleedjes liggen in de doos nog allemaal en al meer dan 40 jaar oud, heeft mijn ma met liefde gemaakt.
  Ik mag toch wel van geluk spreken, als ik jou verhaaltjes hier lees.

  Dikke knuf van Marian.

  marian

  —————————————————————————–

  28-01-2004, 19:43:58
  Ergens …
  heb ik een foto van Colet, ik zal die eens op de proppen halen. Van Liane heb ik er geen, die keek scheel !
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén