Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Schmeckt’s?

mske heeft er een geweldige hekel aan dat mensen haar in het oog houden. En dat spitst zich nog het ergste toe op haar eten. Ze haat het wanneer blijkt dat mensen haar observeren als ze eet.

Van waar het komt? mske denkt oorspronkelijk van haar moeder. Die kon zo ’s morgens na het morgengebed rechtover mske komen zitten en zat dan constant te zeggen: “eet voort! Je gaat te laat op school komen. Eet sneller. Kan je niet sneller kauwen. Slik dan”.

Later kwam het zo dikwijls voor dat er bij het eten zomaar mensen kwamen binnenvallen voor va, die was rijkswachter en blijkbaar moest iedereen daar dan goed mee staan. Dus kwamen ze voor futiliteiten, dropten zich in de zetel en mske kon niet eten.

Nog later, va was gepensioneerd, dan was er zelfs geen hal meer, dan kwamen ze zo door de voordeur recht de eetplaats in.

Toen mske de eerste keer bij de ex-schoonouders ging wist Dikpee achteraf zomaar te vertellen hoeveel boterhammen ze op had en wat ze er op had gelegd. Veel zal het niet geweest zijn, mske at voor een mus.

En dan ooit eens op vakantie met Duitse vrienden. Daar was een koppel bij dat heel goed wou laten zien dat ze van een categorie hoger waren zeker. Die wisten alles van alles. Ook toen mske een zoetwaterforel had besteld en het beest met kop en ogen en al op haar bord had liggen kijken bezwoeren ze haar dat ze de botersaus er moest over gieten, dat kan zijn, maar mske nam geen saus, en dan, owee, domme mske, ze moest de kop en de ogen opeten! En dat terwijl mske al een stuk patat over die ogen had geschoven. Ze houdt er ook niet van dat haar eten zélf haar in het oog houdt.

Bernd had gelachen en iets gezegd over links laten liggen waarop mske antwoordde dat ze dan maar schoon van rechts kwamen, waarop Bernd nog harder had gelachen en iets had gezegd over: “Ins Essen gequatscht”.

Nu wou ik dat vertellen en ik vroeg mske: “mske! Hoe schrijf je: ins essen gequatscht?”

mske heeft het opgezocht en kwam daarbij dit stukske tegen. Ze glimlachte want de herinnering kwam weer aan een lachende Bernd met zijn favoriete cabaretier.

“Oh!” dacht mske “er was nog iets met: “Das Bild hängt Schief”. Dat had Bernd ook altijd gebruikt bij domme situaties. mske zocht het op.

Sorry hoor Bernd, waar je ook mag zijn, maar het is niet aan mske besteed, dat soort humor.

Een goede raad dus! Als je met mske aan tafel zit, kijk dan liever naar het scheefhangende schilderij dan in haar bord.

Previous

Beschermd: Te is te

Next

Een reuzegroot probleem

5 Comments

 1. we zaten ook zo eens in Duitsland met een alwetend koppel en een kelner die vroeg: has’t geschmeckt? antwoord Ja waarop hij vroeg: waarom ligt er dan nog zoveel op uw bord?

 2. Heb geen last van de oogjes van een forelletje.. maar hou er zéker ook niet van als er op m’n bord gekeken wordt nee. Ging vroeger daarom niet graag uit eten.. maar daar ben ik nu wel overheen inmiddels hehe.

 3. ms

  Inmiddels ik ook.

  Maar daarom mogen ze nog altijd niet in mijn Essen quatschen.

 4. Dat weet je nooit.. of ze dat doen!

 5. bea

  Ik kijk altijd in mijn eigen bord

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén