Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het grote ongenoegen

Als je de woorden “openbaar vervoer” of “NMBS” uitspreekt, lijkt het net of je het startschot geeft voor een klaagzang, als het al geen scheldtirade wordt tegen alle openbaar rollend materiaal.

Slow en mske hebben het nu een week gedaan. Gependeld. Met de trein. Het werd een bijzondere week, op alle gebied. Dus ook op gebied van de NMBS.

Hebben de klagers gelijk? Mogelijk. Al vind mske dat mensen heel snel klagen. Wat mske wel vindt is dat er tussen die pendelaars een hoop verzuurde smoelen zitten, amaai nie! Ze stappen op de trein, ploffen neer, steken hun oortjes in hun talloren en lezen de metro. Dat mag natuurlijk, maar een simpele goeiedag zou het leven toch al iets vrolijker maken. En als ze wel tegen elkaar spreken gaat het over hun favoriete onderwerp: “de NMBS”.

In elk geval, mske werd er vrolijk van. Ze glimlachte om hun argwanende blik als zij wel goeiemorgen zei. Ze verkneukelde zich als ze gingen zitten met hun kop naar beneden om toch maar niet naar hun medepassagiers te moeten kijken. De aangeklede apen!

Wat denkt mske nu over de NMBS. Ze heeft zich over sommige voorvallen verwonderd. Sommige dingen had ze verwacht. Er was zelfs de schokkende ervaring. Er waren de treinen die verdomd te laat waren. Er waren ook treinen die gelukkig te laat waren.

mskes mening over de NMBS is niets veranderd. mske is pro NMBS. En ze heeft er een hekel aan als de mensen de NMBS de grond in boren. Elders is het niet beter.

mske zou niet alle dagen willen pendelen, maar dat heeft niks met de NMBS te maken, maar met de killigheid in die treinen. En dan hebben we het niet over de verwarming, want die staat op.

Previous

Zwaar probleem

Next

Beschermd: Wat precies …

7 Comments

 1. bea

  Iedreen blijft er maar over klagen maar toch blijven de treinen propvol zitten. Dan denk ik ook: zo erg kan het dan toch niet zijn?? De verzuring van de bevolking wordt dramatisch. Nogthans staan lachrimpels mooier dan zuurplooien rond de mond

 2. Ach..het is in Nederland een beetje de nationale sport..klagen..over van alles en nog wat, maar de NS is een vast onderwerp! hehe! Het is natuurlijk niet leuk als er echt heel veel misgaat bij het openbaar vervoer, vooral niet als je daar dan ook nog eens veel voor moet betalen ( daar zijn wij hier érrug gevoelig voor hehe..en volgens mij is dat bij de Belgen niet anders! )..als iets geld kost moet het goed zijn. Maar ja…treinen besturen..het blijft mensenwerk hè..en dat kan mis gaan. Afgelopen zaterdag ging het bij ons ook mis..en daar zit je niet op te wachten na een lange vermoeiende dag..maar ik moet zeggen, dat er érg goed informatie gegeven werd..en dan is het gemopper ook meteen al veel minder. Dát lijkt me dus de crux..het gebrek aan info als het misgaat..als de NS en de NMBS dáár nu nog eens aan gingen werken, dat er een beetje goed info gegeven wordt ( en niet alleen maar zo’n omroeper die het praatje precies houdt als er een enorme goederentrein door het station dendert), dan zou het gezaag al snel minder zijn denk ik.
  Ik trein ook wel graag hoor..vind het één van de relaxste manieren van reizen. En als je alleen reist is een praatje met een medereiziger altijd wel aangenaam..hoewel ik het niet zoek..het zoekt mij meestal wel! haha!

 3. Ahah, jullie hebben samen een week ‘getre(a)ind’… ! Moet kunnen hé Ms-ke, moet kunnen, maar wat dat te laat, of niet rijden betreft, dat vind ik dan weer niet kunnen. Ook vandaag zijn er weer problemen in Brussel las ik met het openbaar vervoer. Misschien is dat de reden van al die zure smoelentrekkers tegenwoordig … Wie weet hé …
  Ben toch blij dat je er weer bent zenne, mét of zonder trein …

  Zwaai zwaaaaaaaaai … !

 4. Sloef goede middag…

  de zuurtegraad bij vele mensen is enorm gestegen, knik je een goede dag dan bekijken ze u als het negentiende wereldwonder ! Hier bij ons valt het nogal mee en in het kabouterbos ook geen klagen .
  Ik was deze week nog eens de stations van vroeger aan het bekijken en toen hadden de mensen een ander begrip over ‘ tijd ‘ en nog iets, de meeste boemeltrenen zijn afgeschaft en op die die treinen kon je altijd lachen en een klapke doen met de dagelijkse pendelaars, waarvan er trouwens steevast een kaartje legden en verbaasd ware wanneer de Sus of de Jef er niet waren .
  En zoals ge zegt, is het op een ander niet beter en ik betreur ook het gebrek aan respect aan de controleur en aan het materiaal . Schort er toch zoveel tegenwoordig aan de opvoeding ? Fijne groetjes )pepio

 5. Ja, je wordt stilaan een NMBS-expert! Maar rond die verzuring ben ik ’t met je eens….

 6. Dank je wel zeg. Echt waar. Er gaat bijna geen dag voorbij of iemand op facebook klaagt wel over de nmbs. En elke keer als ik zeg neem dan je wagen wordt het ongelooflijk stil. Precies of ik vloek in de Kerk.

 7. Ik heb het al meer gezegd.Met de trein reizen is altijd op avontuur gaan.En wat ik ook allemaal al heb meegemaakt ik ben nog altijd niet verzuurd door het reizen met de trein.Perfectie bestaat niet ,alleen zou het aangenamer zijn moesten de reizigers duidelijk ingelicht worden als er iets is en niet enkel met dat omroepsysteem waar je de helft van de tijd niet verstaat wat ze vertellen.Ik heb nooit problemen om een praatje te slaan met medereizigers , wellicht zie ik er niet verzuurd uit,hahahah!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén