De nieuwe zaal geeft zijn eerste feest en alles staat hier bonkvol auto’s tot op onze hof toe.

En dat vinden Slow mske zo schandalig, zij gaan ook niet op het goed van een ander staan.

Zegt mske dat ze nog eerst dat stuk onkruidkwekerij kan afspannen voor ze aan iets anders beginnen, maar Zoneke zegt van dat niet te doen, want als zijn huis af is krijgen Slow en mske de palen waar nu de werf mee afgespannen is.

De feestzaal stoort op zich niet -alhoewel dat nog af te wachten is- maar auto’s van een feest, die een ganse nacht vertrekken en lawaai en gebroebel van de uitgelaten feestgangers, als ze al niet claxonneren, dat gaat weer een leuk nachtje worden.

mske denkt dat ze zich nog zal beklagen dat ze niet naar zee is. En Zonekes bouw … das pas november, dus overweegt mske Friese ruiters op dat stuk te zetten!

Ook straf! Slow gaat glas naar de glascontainer brengen en er stroomt nog volk toe. Achter de hoek vraagt een feestganger hem of het stoort dat hij daar geparkeerd staat?

Huh?

De auto staat op de verharde voorhof van een huis. De man zegt verder: “Dat is precies niet bewoond en er staan nog auto’s”. Maar er is nog plaats genoeg op de straat.

Slow weet niet of het bewoond is en zo jà wie daar woont, maar hij weet wel dat die auto’s daar alle dagen staan. Dat is trouwens geen excuus om ergens op een hof te gaan parkeren, want de escort staat ook alle dagen op ons stuk.

Maar als dat hier bij ieder feest zo gaat zijn!