Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kat met maar 6 levens meer

Slow en mske zwaaiden Zoneke en Bollie en de kindjes uit. Zoneke zette zich in achteruit en liet de auto, die van de berg hiernaast kwam gereden, eerst door. Die naderde de zaal en Slow hield hoorbaar de adem in toen de zwarte kat van de parking van de zaal schoot … onder de aanstormende auto.

De auto overreed de kat. mske is er zeker van dat ze het wiel over het kattenlijveke zag rijden. Eens de auto weg, stond de kat op en stoof verder. Een vijftal meter verder haperde ze even, maar liep dan toch weer met dezelfde snelheid door.

mske wuifde nog naar de kindjes en ze trachtte de gruwel die ze had gezien niet te tonen. Ze zei dat ze er echt wel zeker van was, van dat wiel. “Ik ook” zei Slow “maar dat kan haast niet”.

Previous

Het verhaal van Stoffel

Next

De burger en aanverwanten

14 Comments

 1. Als het een zwarte kat was, hebben jullie wellicht zijn schaduw onder dat wiel gezien…close..very close, maar gelukkig net niét!

 2. ms

  Ik zou het wel als verklaring willen accepteren maar ik ben nogal zeker van wat ik gezien heb en dat was geen schaduw. de bijhorende schreeuw was ook niet van een schaduw. Al kan die kat natuurlijk ook van het schrikken gekrest hebben.

  Eng!

 3. Een auto kan niet over een kat heen rijden waarna de kat gewoon weer doorloopt, niet als er een wiel over de kat gaat…ik weet niet wát jullie gezien hebben, maar dat kán gewoon écht niet!
  Ik heb weleens over een kip heen gereden en die liep daarna ook waggelend de berm in…nou kán die van voor tot achter helemaal in het midden hebben gelopen zonder wielen te raken..maar een kip zonder kóp schijnt nog te kunnen lopen..dus wie weet was die kip ook al overleden. Maar een kat kan dat bij mijn beste weten níét..wat vindt Sloef ervan?

 4. Btw..heeft een kat geen 9 levens? kostte dit ‘m meteen 3 levens dan? hehe!

 5. ms

  Dat is wat ik vrees! Dat dat sein nog niet in zijn hersens was doorgedrongen of zoiets. Weet je, die ging daar écht over, al denk ik ook dat het niet kan. Ik vond het gewoon doodraar.

  Een Vlaamse kat heeft zeven levens. An English cat has nine lives.

  Het geeft natuurlijk de nodige verwarring. Vanmorgen vond ik de uitleg, die ik nu natuurlijk niet meer terug vind, maar in elk geval staat nu overzal “zeven/negen”.

 6. Pfff … Amai zeg … ! Van ’t lezen alleen al word ik er niet goed van, dat arm zwart katteke … Maar gelukkig is alles nog goed afgelopen. Heeft men nu zes, of zeven, of maar één leven…
  Iedereen is er toch zuinig op veronderstel ik … !

  Groetjeeeeeeee … !

 7. Het is wél zo dat een doodzieke of zwaargewonde kat een stil plekje opzoekt om te gaan sterven hè..maar ik vind het echt wel wonderbaarlijk dat ie dat dan nog zo vlotjes kon..je zou eerder verwachten dan dat ie zich voort zou slepen.
  Enfin..als je hem nu nooit meer ziet weet je het zeker..

 8. ms

  Ik weet niet van wie die is. De enige zwarte kat, die ik ken hier in de buurt, is de kater van die mensen hier schuin over. Maar die ziet er volgens mij wel veel robuuster uit.

 9. wàs er wel een kat? Misschien was het nog een blijven-plakken-halloweenspook?

 10. ms

  Hm! Als er spoken te zien zijn, zie ik die alleen.

  Het feit dat Slow het ook zag is voor mij het bewijs dat het geen spook was, maar een échte zwarte kat.

 11. bea

  Brrr…gruwelijk om te zien maar blijkbaar heeft de kat het overleeft, miraculeus. Zwarte katten voorspellen niet veel goeds (volgens het bijgeloof) maar die heeft een goede beschermengel…of ze is eigendom van een tovenaar.

 12. Dat gezegde van die 9 levens komt uit het oude Egypte van de katgod Atum-Ra..die bestond eigenlijk uit 9 goden. Maar de Vlamingen zijn dan weer apart zeker met hun 7 levens?
  Dat katten meerdere levens toegedicht worden heeft wél te maken met dat ze ogenschijnlijk heel gemakkelijk vallen van grote hoogte en auto-ongelukken kunnen overleven..doordat ze ruim in hun vel zitten en flexibele gewrichten hebben. Vond ik allemaal op Google. Maar een wiel over een kattenlijfje lijkt me toch nauwelijks overleefbaar.

 13. Ik denk dat die poes wel een klap heeft gekregen maar dat die niet overreden is. Anders is dat toch niet mogelijk.Misschien registreerden je hersenen het niet op de juiste manier?

 14. Het is te hopen dat die poezenreflex zijn werk heeft gedaan…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén