Nu eens iets over zussen. Want die zijn er dus ook. En blijkbaar is daar nog nooit veel over verteld geweest. Dat besefte mske een paar dagen terug.

Net zoals in zovele sprookjes zijn ze evenredig verdeeld en en zijn er een aantal boze zussen.

Maar we willen het vandaag niet hebben over boze dingen, dus beginnen we met Schoonzusje! De enige échte die mske nog heeft! Alhoewel het Schoonzusje’s zus was, ik heb al gezegd dat het een zussenverhaal ging zijn, die bij mske in de klas zat, kon mske later beter opschieten met Schoonzusje.

Schoonzusje is nu precies alles wat mske niet is. Ze is gewoon een lieve floddermie en een schitterende gastvrouwe. Waar mske meestal alles klaar zet en dan zegt: “doe maar alsof je thuis bent” wat zoveel wil zeggen als “schenk jezelf maar in”, is Schoonzusje constant in het getouw om te zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt. Bij Schoonzusje is het altijd gezellig.

De romance tussen Schoonzusje en Broer dateert al van in de lagere school, alhoewel de helft van het vrouwelijk vijfde en zesde leerjaar toen een boon bleek te hebben voor Broer.

Toen Nonkel Bob eens op een vrije zondagnamiddag een evenement van de KWB kwam verzorgen en hij aan Schoonzusje vroeg om een stukje te spelen, vroeg hij haar met wie ze muziek wou maken en ze antwoordde prompt: “met Broer” en dat was hun eerste duet.