Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De connector

De voorlaatste keer bij de audicien was ik hoopvol bij het installeren van de nieuwe app voor Bluetooth-verbinding want ik zou misschien de TV weer verstaan. Dat dat niet zo was, werd me al snel duidelijk.

Als dat niet werkte was er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een TV-connector.

Toen ik daar op googelde zakte me de moed in de schoenen. Die hoorapparaten hebben een kostenplaat, de oplader komt daar ook nog bovenop en die connector vond ik te duur voor de paar keer dat ik die TV wou verstaan, waarbij ik nu maar stil verzwijg dat ik nu net precies daarom niet meer naar het Journaal keek, niet meer naar stand-up comedians en eindejaarsshows keek. Ik verstond ze niet en de ondertiteling was -als ze er al was- nogal krakkemikkig.

Zegt de audicien met een vrolijke noot: “Dan kan je wel even de connector uitproberen” en ze haalt het ding uit zijn doosje, schuift het over de toonbank naar mij toe en ik zeg dat ik huiver van de prijs. Ze zoekt het op, die kost mààr de helft van wat ik op internet vond – wees gerust, het is nog genoeg- en ik ga overstag en ga het ding twee weken uitproberen.

En dan vertelt ze me dat ik nu niet te hoopvol moest zijn, want sommige mensen willen niet meer zonder, maar anderen vinden het maar niks.

Hoe lang denk je dat ik er over deed om een beslissing te nemen?

Previous

Jup! Hup! Buiten!

Next

Bolle of holle wangen

19 Comments

 1. Waarom laten ze mensen niet eerst even testen thuis en pas daarna beslissen tot aankoop of niet.

  • ms

   Dat doen ze dus. Ik heb de connector twee weken om te testen.

   Maar ik bedoel dat het het, de eerste keer dat ik er gebruik van maakte, meteen duidelijk was.

   Ondertussen test ik verder met Engelse programma’s, reeksen e.d. daar komt wel wat gewenning bij kijken wat achtergrondgeluid vs spraak betreft.

   En ook mag Luc de TV niet aanzetten als ik op de wc zit. Die connector connecteert. Raar als Ruben Van Gucht daar ineens binnen valt. 😂

   • Nee toch! 🫣 Ik zou instant niet meer naar de wc kunnen…

    • ms

     Ik wist al dat het in de eetplaats niet doorkwam, maar ja, de gang zit tussen de TV en de eetplaats. De badkamer is er wel pal boven.

     Ik ga straks, tijdens de koers een toerke doen door het huis. In bed moet ik er geen schrik van hebben, ik slaap zonder hoorapparaten en Luc zet zo vroeg de TV niet aan.

     pske: Ik ga in het log zelf even duidelijker vermelden dat het over een testperiode van twee weken gaat.

 2. Dus voor jou werkt het niet? Dat is jammer. Wel spannend wc-gaan nu! Wie mag ik straks weer eens begroeten! 🙂

  • ms

   Jawel. Het werkt wel en zeer goed zelfs anders zou Ruben Van Gucht niet op mijn badkamer geraken. 😂

   Vijf minuten! En ik dacht: “Dit wil ik hebben!” Ik hoor zelfs het verschil in stem. Alleen is het moeilijker om Luc te verstaan tijdens het TV kijken.

   En Luc babbelt er wel eens meer tussen door.

 3. Die connector zal wat horen betreft een wereld van verschil maken voor je. Hopelijk is die betaalbaar zodat je er lang genot van zal hebben.

  • ms

   Op zich is die connector niet overdreven duur. Het was meer de vraag of hij niet te duur was voor het eventuele voordeel dat hij geeft.

   Die vraag blijft nog. Want voor films en reeksen zou ik hem niet nodig hebben maar ik hoor nu in een film of reeks ook als er aan de deur wordt geklopt bijvoorbeeld, of hoge hakken op een tegelvloer. Is dàt een meerwaarde?

   Anderzijds ben ik gaan uitrekenen hoeveel die connector me per jaar zou kosten en dan slaat de balans helemààl in zijn voordeel uit, al weet ik niet echt hoe lang die gaat meegaan.

 4. elsjeveth

  Goed nieuws toch? En netjes dat je twee weken proeftijd kreeg (wat de connector betreft dan 🙂

  • ms

   Ik geloofde er niet meer in. Ik was eigenlijk al heel content met wat die hoorapparaten al terug gebracht hadden. Maar dit is echt genieten.

   En weet je wat raar is? Het lijkt wel of het nooit anders is geweest.

   Nu nog enkel een paar punten bijschaven: Luc mag die TV niet meer opzetten zonder me te verwittigen en als ik niet wil meekijken moet ik die connector uitschakelen.

   Want als die niet uitgeschakeld is en die TV gaat aan, vindt die mij waar ik ook ben, behalve in de keuken en de eetplaats. (De kelder en de zolder heb ik nog niet gecheckt).

   • elsjeveth

    Het klinkt echt geweldig! Wat een uitkomst

    • ms

     Ik kan zonder hé. Maar waarom zou ik?

     Jammer genoeg blijft praten in groep nog altijd wat moeilijk. Maar ik heb nu toch wel weer zin om naar een familiefeestje te gaan.

     • elsjeveth

      Je krijgt weer meer mogelijkheden en dat is fijn

      • ms

       Ik sprak af met mijn nichtje, dat is van voor corona geleden. En net vandaag kreeg ik een uitnodiging van een neef voor een feestje. Ik denk dat ik ga gaan. 🤞🤞

 5. Dat is een uitkomst, ik wist van het bestaan maar begreep dat het alleen om de afstand zou gaan, niet om de verstaanbaarheid.
  Dat zal ik niet goed gehoord hebben. 🙂

  • ms

   Echt Bertie, als je nog zou kunnen, vraag of je eens kan testen. Het is echt een hemelsbreed verschil. En je kan hem op de laptop aansluiten en ook op de radio.

   Het geluid komt binnen in je hoorapparaat en je kan het regelen via de app.

   Zoals gezegd, de audicien gaf wel aan dat er ook mensen zijn die er niks aan vinden. Maar ik dus wél.

   • Ik dacht dat ik gereageerd had maar zie het niet terug.

    Contact ga ik wel opnemen, ik twijfel of ik er aan begin.
    Dat ik de tv niet goed versta is jammer maar niet onoverkomelijk, ondanks de flutondertiteling volg ik de programma’s voldoende. Ik kijk niet zoveel.
    De radio kan ik juist goed verstaan, zal wel aan het soort geluid liggen
    Maar dat het via de app moet gaan staat me tegen, die heb ik met opzet weggelaten.
    Ook vind ik het raar dat het niet standaard bij de apparaten hoort, ze zijn er duur genoeg voor.

    • ms

     Ze zijn er zeker duur genoeg voor, maar niet iedereen heeft ze nodig blijkbaar.

     Ik vind het wel zo gemakkelijk dat je het zonder app kan stellen. Die gebruik ik echt wel veel. Dat komt omdat situaties niet altijd hetzelfde zijn.

     Ik denk dus wel dat ik die connector ga kopen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén