Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als we commissekes doen

Iedereen die dit blog een beetje volgt weet zeker wel dat Colruyt mijn favoriete boodschappenwinkel is.

Maar dat houdt niet in dat ik enkel daar boodschappen ga doen. Van tijd tot tijd loop ik eens bij Aldi binnen. Die hebben van die zalige mini roomboter rozijnenbollen die smelten in je mond en als je ze ook nog in je koffie sopt … zweef je weg in hemelse sferen.

Als ik er dan toch ben neem ik ook de de geweldig lekkere kalkoenreepjes mee voor in een salade. Dat is een kwestie van evenwicht.

Bij Lidl haal ik dan weer walnotenbroodjes. Dat zijn stevige happen voor stevige stappen. Maar ook nog, na grondige studie terzake, kwam ik tot de conclusie dat de mueslirepen van de Lidl minder kcal en minder suiker bevatten dan die van Colruyt en Aldi. Die repen vind je altijd in mijn wandeltas. Op zoek naar het moeilijke evenwicht tussen gewicht en wandelen probeer ik dat te vinden met een reeptussendoortje onderweg.

De Carrefour? Daar heb ik weinig verloren. En de nieuwe Delhaize dan? Daar heb ik blijkbaar dan weer geen boodschap aan.

Previous

De foute inschatting

Next

De apps

16 Comments

 1. Ik hou het bij de dichtstbijzijnde winkel, maar wegens te druk en gevaarlijk deze dagen, laat ik Jumbo nu de boodschappen thuis brengen en bestel ik online. Vanavond wordt er weer geleverd.

  • ms

   De dichtstbijzijnde is de buurtwinkel. De gangen te smal, geen toezicht.

   De Colruyt is de volgende. De keuze is snel gemaakt. De Colruyt heeft ook wel een leverdienst, maar niet hier. Bij de Collect & Go kan je bestellen en zelf afhalen. Daar had ik problemen in het begin van de lockdown, in die mate dat we bij Renmans om vlees gingen. Terwijl er maar één iemand per kar mocht winkelen heeft Luc -uit verveling- in het oog gehouden hoe lang mensen er over deden om een bestelling af te halen: een kwartier. Ik doe er niet veel langer over om zélf te nemen wat ik wil.

   Onze Lidl is niet veel verder, maar met smalle gangen, alles kort op elkaar, niet alles voorradig. Die van Sint -Truiden is ruim. De keuze is snel gemaakt.

   Onze Aldi is een goeie halve kilometer verder.

   De kunst is -in mijn geval- om te gaan als het er rustig is. Ik kies het moment. Waarschijnlijk omdat ze zoveel rustige momenten hebben doen ze ook niet aan thuisleveringen.

   Wij hebben “niets” door corona. (Straks de boekenmarkt ook weer weg?) Ik ga me de kleine geneugtes ook niet laten afpakken, anders kon ik beter in kerkeputteke gaan liggen.

 2. Wij hebben LIdl, Aldi en Colruyt binnen wandelbereik. Logisch dus dat we in deze drie winkelen. AH is aan de andere kant van de stad en daar komen we dus niet. Idem voor Delhaize en Carrefour.

  • ms

   Bij ons liggen ze zo goed als allemaal samen (pakweg een straal van maximum anderhalve kilometer) op een goei vier kilometer van hier. Enkel de buurtwinkel is in de buurt (al is het nog 1,4km).

   We moeten sowieso de auto in.

 3. elsje

  Ha wat grappig, hier in huis woont een enorme fan van de walnotenbroodjes van de Lidl. Ik vind ze te zwaar maar vers gebakken ruiken ze heerlijk dat moet ik toegeven. Hier bij de Lidl om de hoek elke dag vers gebakken Pastel de Nata. Het is maar goed dat Chris de boodschappen doet anders was het elke ochtend feest bij de koffie.
  De Jumbo heeft overheerlijke kleine! stukjes carrotcake en de bakker verse warme saucijzenbroodjes…
  AH ben ik al maanden niet meer geweest. Te druk…
  Het ingestelde bejaarden winkeluurtje tussen 7 – 8 bij AH laat Chris aan zich voorbijgaan.

  • ms

   We hebben een AH in Sint-Truiden, daar komen we sporadisch eens. Sedert corona helemaal nog niet. Jumbo zet voet in België maar hier nog niet.

   Maar die walnotenbroodjes? Ik eet er dan ook maar eentje per keer. Het zijn stevige happen, zoals ik al zei.

   Het bejaardenuurtje? Voor ons toch niet zeker … We hebben er zelfs nog geen.

 4. Er zijn hier maar een paar supermarkten, bij twee ervan kom ik wekelijks, Janlinders en AH. De rest bezoek ik zelden, liever ging ik mee naar Goch of Kleve naar de Lidl of Aldi. Vooral de laatste biedt veel meer dan de Nederlandse. Wel moet je opletten, nog steeds artikelen met veel vet.
  Maar nu zijn we er al lang niet meer geweest. Dat mis ik.

  • ms

   Ik ben niet echt Aldi-gezind, maar een paar zaken hebben ze toch wel die me in mijn smaak vallen. Zo is hun gerookt speenvarken ook niet slecht.

   • En veel keus in gebak. In Duitsland tenminste.

    • ms

     Ssshhht … of ik rij seffes gauw es over en weer …

     Welke Aldi hebben jullie? Noord of Zuid?

     • Ik weet niet wat dat betekent, ik bedoel de Aldi in Goch of Kleve.

      • Er zijn meedere vestigingen in en plaats.

      • ms

       In Duitsland heb je Aldi Süd en Aldi Nord, veroorzaakt door een ruzie in de familie. Dat zijn nu twee verschillende zaken.

       België valt onder Aldi Nord, terwijl wij op vakantie meestal te maken krijgen met Aldi Süd en die hebben echt een heel ander aanbod.

       Ik zocht het even op en volgens Wikipedia is Aldi Nederland ook deel van de Nord groep.

       • Dit is nieuw voor me, bedankt. Maar nu weet ik nog niet in welke Aldi we waren, dat hing van de parkeerplaats af.

 5. Ik heb een hekel aan rondrijden voor boodschappen. Vandaar meestal in eigen gemeente al is dat niet de goedkoopste optie. Okay Vossem levert ook Collect &Go en ik ben er meestal helemaal alleen. ?

  • ms

   Tja, als er geen winkels in het dorp zijn (neen, een bakker ook niet) zit er niet veel anders op dan naar Landen te rijden.

   De Colruyt of Aldi zijn niet vaak druk als wij er zijn. De Lidl van Sint-Truiden pikken we mee en passant.

   Roeien met de riemen die we hebben, meer kunnen we niet doen.

   Nu weer verstrengen en het wordt weer leutiger.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén