Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mensen van goede wil

Soms leest mske iets en denkt daar over na. Zoals gezegd moet alles bij een weegschaal nogal gewikt en gewogen worden. Dit ook.

Zo las mske bvb. dat er mensen zijn die “Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil” in vraag gaan stellen. Ze vragen zich af waarom geen “Vrede op aarde aan alle mensen”. Wel volgens mske kan dat niet. Want de mensen van goede wil die willen in vrede samen leven met iedereen. En iedereen zal ondertussen toch wel doorhebben dat niet iedereen dat wil?

Laat ons nu denken aan de terroristische groeperingen die op deze aardbol niks liever zouden willen dan chaos en terreur, die er zelfs aan denken om met Kerstmis aanslagen te plegen. Welke vrede willen die mensen? Aan hen kan je de vrede niet kwijt. En als ze het wel zouden accepteren, als ze wel de vrede van de anderen met rust laten, dan zijn ze toch van goede wil?

Draai maar en keer maar, het komt altijd op dàt punt uit: ofwel willen ze geen vrede, ofwel zijn ze van goede wil.

Nog iets dat we lazen, dat de Polen een bord meer zetten en dat we dat allemaal beter eens zouden doen. Gemakkelijk hoor, een bord bijzetten, als je toch weet dat er in ons overgeciviliseerde land toch niemand aan je bel komt hangen. En stel, dat het wel het geval zou zijn, zou die zwerver dan mee aan tafel mogen met de familie? En dan hebben we het nog niet over de mogelijkheid dat die zwerver je ganse hebben en houden meepakt als je zelf al geen mes tussen je ribben krijgt. En bord meer zetten houdt enkel in dat je een ongebruikt bord terug in de kast kan zetten.

En dan vraagt mske zich af waarom het altijd diegenen zijn, die het meest ophef maken over hun feest e.d. die trachten de anderen op hun geweten te werken. Is het de anderen niet gegund om een vredevol Kerstmis in familie te vieren? Of willen ze zelf heiliger zijn dan de paus?

Als ze dan toch zo begaan zijn met de minderbedeelden, dat ze dan gaan aankloppen bij de upper ten die geld genoeg bezitten om alle honger uit de wereld te halen en alle mensen een vredevol kerstfeest te gunnen. Maar ja, die upper ten, die zijn dan ook weer niet van goede wil.

Previous

Het onbewuste

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

 1. 21-12-2006, 13:05:17
  =^..^=
  ewel Sloef, da heeft MSke nu eens goe gedacht zie!!!!

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  21-12-2006, 13:49:41
  **
  Blijft de vraag of, die het zeggen, het ook doen?
  http://dik-voormekaar.skynetblogs.be
  DVm

  —————————————————————————–

  21-12-2006, 19:35:23
  Dat was
  zeer treffend!
  Grtjs,
  http://fozzy1.skynetblogs.be
  fozzy

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén