Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een ladder zonder kerstman

Nog iets over die kerstmannen. De eerste die mske ooit zag was een zelf gemaakte; hij was levensgroot en hij hing aan de gevel van een bedrijf. Was het nu die eigenste kerstman die de aandacht van de groote kommerze trok op het fenomeen, feit is dat het jaar daarna meerdere huizen getooid waren met zo een klimmende hangende kerstman, maar dan wat gekrompen. En nog het jaar daarna stonden ze in promotie bij Blokker. Toen waren ze al wat méér mini. Waarschijnlijk omdat ze bij in de kabas moesten kunnen. En ja, het rode leger overspoelde Kerstmis.

Sedert vorig jaar was er ook een nieuwere versie. Drie nog kleinere kerstmannen op één ladder. De grote kommerze moet toch altijd wat nieuw uitvinden want anders kopen de mensen niet.

Nu vond mske dat op zich niet echt gevaarlijk, maar ze vroeg zich toch af wat er zou gebeuren als één of andere snuggere snul zich zou vermommen en op die manier ging inbreken.

Dit jaar, zoals gezegd, had mske de indruk dat er minder waren. Nu ja, het is ook een hele korvee om die vent daar buiten te hangen in weer en wind. Of je kan hem kleddernat binnenhalen of je moet wachten tot het een paar dagen droog blijft.

Toen ze op kerstdag, iets verder reden dan het verlichte huis, stond er een ladder tegen een raam. Er hing geen kerstman op. Er stond alleen maar een politiecombi voor de deur.

Previous

Ze gaan toch niet voor elke emmer zingen zeker

Next

Geel

1 Comment

 1. 28-12-2006, 13:03:26

  das iets minder..
  nog véél plezier met je liedje
  dikke kusjes en kusjes,,
  astrid
  http://boekje.skynetblogs.be
  astridje

  —————————————————————————–

  28-12-2006, 14:05:37
  Hallo
  Op weg doorheen blogland heb ik veel bezoekjes af te leggen na zes weken afwezigheid. Inderdaad, mijn ogen zijn prima in orde nu.
  En ja, wat die kerstmannetjes op laddertjes of touwtjes getreft: het viel me tijdens de ke´rstdagen op hoe zulke mannetjes het Belgenlandje veroveren. Toen was ik bij mijn familie in Antwerpen en elders in Vlaanderen. Maar tevens bemerk ik wel, dat er minder kerstverlichting te bespeuren valt dan in Duitsland, maar hier zijn er dan weer minder inbrekende kerstmannetjes…
  Hartelijke groeten uit Niedersachsen
  http://duits.skynetblogs.be
  Sebastian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén