Het is niet de eerste keer en het zal misschien niet de laatste keer zijn dat we het over De Polderdorpkes gaan hebben. Op Wikipedia worden ze beschreven als pittoreske, kleine dorpkes.

Zulke kleine dorpkes die stuk voor stuk al dateerden van in de jaren 1100-1200. Weg! Voor hopen en hopen 20ft en 40ft. Verroeste spullen dan nog, waar mske nog nooit beweging rond zag en die er, voor zover zij weet, al al die jaren kunnen staan rotten.

“Als we Oosterdonk (fictieve naam voor de serie en samenvoeging van Oosterweel en Wilmarsdonk) op die manier kunnen redden” zei de schoolmeester in de reeks “dan zullen ze misschien op linkeroever beginnen”. Maar Doel ligt niet op dezelfde oever als de anderen.

Och, misschien … waarschijnlijk zouden ze, indien ze hadden voortbestaan, nu ook zo pittoresk niet meer geweest zijn en waren ze, zowel als alle andere kleine dorpkes, het slachtoffer geworden van nieuwbouw en hoogbouw en welke andere bouw dan ook.

Zelfs Doel … ze willen er een kunstenaarsdorp van maken. Doel was geen kunstenaarsdorp, het was een dorp van gewone mensen.

pske van mske:

    Bij Werner vind je prachtige oude postkaarten van de Polderdorpkes.