Kindersurprise, hier in het kort “kindersjokolat” genoemd bestond nog niet ten tijde van klein mske. Correctie! Bestond nog niet in België ten tijde van klein mske. De overbuurman architect had na een reis naar Duitsland enkele van die eitjes meegebracht en mske en Broer hadden dat geweldig gevonden.

Later doken ze hier dan ook op.

In de beginperiode zat er een beetje van alles in. Later gingen ze dan op bepaalde thema’s over. Maar dat was pas toen Zus en Zoneke er eigenlijk al te groot voor waren en mske ineens niet meer. Want zij heeft die eerste reeks met happy hippo’s. Want blijkbaar, en daar komen we nu pas achter, zijn er daarna nog reeksen geweest.

En dan ja, dan komt moe er weer tussen. In wat eigenlijk een prettige herinnering zou moeten zijn, kocht moe die eitjes per doos. Ze deed de dooskes open, maakte voorzichtig het zilverpapier los en haalde de twee eitjeshelften uit mekaar. Zo kon ze zien wat er in die eitjes zat. Zodoende kon ze manoeuvreren dat het waardevolste speeltje bij het juiste kleinkind terecht kwam.

Wie dat was en wie dat niet was, dat heeft geen belang. Het ging niet meer om Zus en Zoneke, die waren al te groot voor die dingen.

Alhoewel, mske heeft het niet echt goed verstaan, maar voor zover ze begrepen heeft, heeft Zoneke ook wel zin in die Asterix reeks van nu.