Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gemanipuleerde verkoop

Er was de tijd dat mske met WordPerfect begon en er geweldig opgezet mee was. Ze had Word ook wel, maar WordPerfect was pakken gebruiksvriendelijker. En toen, om één of andere bizarre besloten alle openbare diensten en scholen in België enkel over te gaan op Word. Sedertdien kon je voor WordPerfect in België geen ondersteuning meer krijgen. België was niet interessant genoeg meer. Toen vroeg mske zich af welke overwegingen er meespeelden om de mogelijkheden al van in de school te beperken.

Gisteren weer, met Cherry. Het is een kwaliteitsproduct. mske heeft altijd een cherry gehad, de drie laatste jaren uitgezonderd, aangezien de rammelkast, drie jaar geleden, bij de nieuwe pc hoorde. Drie jaar heeft mske gezegd dat ze terug een cherry wilde. Nu gingen ze in alle gekende zaken binnen en kregen als antwoord dat ze daarvoor in een klein pc-winkeltje moesten zijn. Er was er ene die zelfs zei dat het niet meer bestond.

Volgens de url op de doos van deze nieuwe cherry bestaan die wel nog. En dan vraagt mske zich af, welke combinnekes zich weer achter de coulissen af spelen want het is wel klaar en duidelijk dat het hier niet meer over kwaliteit gaat bij de keuze van producten welke die firma’s willen verkopen.

Dat is niet enkel in die branche zo, dat is ook zo op andere gebieden.

Er was de tijd dat mske verbaasd stond over het aanbod goede medicijnen zowel voor mens als dier, die dan wel in Spanje te verkrijgen waren en waar de Belgen niet aan konden. Volgens de Spaanse dokter is dat normaal. België is te klein om het bedrag te betalen dat vereist is om een medicijn in een land te registreren. Door dat hoge bedrag wordt dat medicijn dan economisch niet rendabel. Zodoende doen ze liever de moeite niet.

En gewoon nog simpeler …de verkopers zelf.

Er was een tijd dat mske begon met cola light te drinken en dat je praktisch in geen enkel café een cola light kon krijgen omdat er, volgens de uitbaters, geen vraag naar was. mske bedacht toen dat ze, als ze het niet indeden, er nooit vraag naar zouden krijgen. Ondertussen zal de vraag zo overdonderend geweest zijn, dat ze wel moesten zwichten, zeker, want nu kan je het overal krijgen.

Previous

Eindelijk de boomkes

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

  1. 10-12-2006, 20:46:11

    Ja … waar is de tijd ? (diepe zucht)
    Toen was MS Excel ook nog gewoon Lotus 1 2 3. Een Twix nog een Raider. Enz …
    http://g-man.skynetblogs.be
    Jurgen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén