Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Spelen en dromen

“Niks met de lotto” zei Slow zoals naar gewoonte. Eigenlijk is dat niet zo erg, het is als het kopen van een pakske dromen.

Maar daardoor dacht mske aan vroeger toen er nog geen lotto bestond. mske was al getrouwd, al was het nog niet lang, toen de Nationale Loterij ineens uitpakte met de lotto.

Daarvoor waren er de loten van de Nationale Loterij, die zullen er nog wel zijn zeker, maar krasbiljetten en de ganse ramsamsam bestonden niet.

mske kan zich niet herinneren dat moe ooit een loterijbiljet kocht, maar ze kan zich ook niet herinneren dat moe er geen kocht.

Waar mske wel nog herinnering aan heeft is aan va die de pronostiek -die van de Prior- invulde. Toen mochten Broer en klein mske om beurt een cijferke zeggen dat va dan invulde op een formulierke met een voetbal op. Of hij ooit won? Ook dat weet mske niet met zekerheid te zeggen.

Er bestond ook nog de tiercé, maar daar heeft mske enkel weet van doordat haar nonkel daaraan meedeed, want bij mske thuis werd daar niet over gesproken. Of is de juiste uitdrukking “er op speelde”?

Previous

Hittegolf

Next

De prinsessenstoel

2 Comments

  1. onbegrijpelijke

    Hey,

    Jaja, de pronostiek. Mijn bompa vulde die altijd in . De lotjes van de loterij, die ken ik ook.Als mijn moeder zo een lotje kocht dan moest het van achter altijd een 9 zijn. Vroeger kon je dan, in het begin van de lotto en de joker, ook je achterste nummerke kiezen. Ik wou dan altijd een joker met de 9. Jaaaaaaaaaaaaren geleden, toen ik nog jong was , won ik een keer 8000 frank met de joker. Ik was die dag een lotto vergeten in te vullen en kon nog net in een plaatselijke sigarettenwinkel een lotto invullen. Met dat per toeval formulierke, won ik die 8000 frank. Mijn bomma vult al van het begin van de lotto, elke week, ene in met dezelfde nrs. Ze heeft nog nooit meer gewonnen dan 3 juisten. Het menske durft er nu niet meer mee te stoppen want ge zult zien dat als ze 1x niet meedoet haar nrkes uitkomen hé.
    onbegrijpelijke

  2. Ik speel heel zelden met de lotto en nooit met de zelfde cijfers want als ik mee doe is het vlug een pikwik, maar krasbiljetten koop ik wel vaker, gewoon voor de fun van het weg krappen, maar gewonnen nog nooit.
    Herinnering aan de pronostiek van de Prior heb ik ook van toen ik klein was, want tijdens de voetbaluitslag op de radio moesten we zwijgen of ons bed in.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén