Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het K3-spel

mske heeft het niet begrepen op het K3 spel. Helemaal niet! Toen Amke haar twee weken geleden de doos toonde en vroeg om het eens te spelen -dat is een leuk spel hoor oma maar het is te groot voor op tafel het moet op de grond en je mag de kaartjes niet kreuken en de dobbelsteen is heel groot en die andere kaartjes is voor de grote toer en het wolkje doet niet mee- was het al te laat.

Gisteren niet.

“Goed” zei mske “we gaan het spel spelen” en Amke opende de doos op haar kop. “Wacht efkes” zei mske. Terwijl mske de kaartjes terug op volgorde stak legde Amke het veld al open. Het gaat om een reis rond de wereld en je moet zoveel mogelijk briefkaarten verzamelen. “Amaai mijn voeten” dacht mske, want je moet echt een reus zijn om die pionnen te verzetten. Amke zou dat wel doen en kroop dus over dat veld. “Dat klopt hier niet” zei Slow en hij legde iets uit maar ondertussen had Amke al gegooid. Een ferme gooi met de dobbelsteen van Ella en de kaartjes lagen overhoop. “Ella moet twee plaatsen achteruit” zei Amke “want die twee dolfijnen kijken achteruit”. Lap! Kaartje gekreukt. mske kreeg de kriebels. Bovendien was het bedtijd.

“We nemen een binnenweg” besliste Slow want ze waren nog maar halfweg het spel en Amke moest vandaag naar school.

mske gaat toch eens uitkijken of “Goudzoekers” nog ergens te vinden is. Klein bord voor op tafel en leute gegarandeerd.

Previous

De kwaliteit van de rusthuizen

Next

De konijnen spelen buiten

1 Comment

 1. 21-11-2007, 16:10:18
  aangespoeld
  Al varend door de bloggenzee ben ik hier op uw eilandje gestrand. Het is hier goed te vertoeven,
  maar bij de volgende vloed verdwijn ik terug in
  de bloggenzee.
  Daaaaag

  n
  http://www.bloggen.be/steffi
  steffi
  oxhydr@gmail.com

  —————————————————————————–

  21-11-2007, 16:25:56
  @ Steffi,
  Je hebt toch een handdoek bij, anders moet ik dweilen …


  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  21-11-2007, 23:57:26

  Zal vreeën handdoek voor nodig zijn om een ganse zee op te dweilen,ben serieus tijd geleden enkel komen lezen, het reageren veel tijd later,jullie blog herinnerde aan een boek dat ik ooit gelezen heb,La vie d’un chat,misschien dat ik daardoor blijven plakken ben,heb ook een poes rondlopen,kan zijn dat naargelang omstandigheden dat ik eens wat minder langs kan komen,heb hier al veel mijn lachspieren kunnen laten werken waarvoor mijn dank

  Geen belang

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén